В Македония скочиха срещу филма на БТВ

89304
В Македония скочиха срещу филма на БТВ

„Македония - последният проект на Коминтерна”. Това е заглавието на най-новия документален филм на Иван Георгиев, предаде македонското електронно издание МКД. Според изданието авторът на филма се опитва да отговори на въпроса „как се създава цял един народ в 20 век по заповед на Коминтерна”.

„Как няколковековна история се пише за една нощ? Колко струва едно от най-големите предателства в българската история? Как изкуствено се създаде македонска нация срещу историческите надежди за българско обединение”, са въпросите на които журналистът Георгиев се опитва да отговори в своя филм. Според него основните виновни за това историческо предателство са Георги Димитров, Сталин и Тито. Според Георгиев и неговите събеседници македонската държава, нация и език, както и македонизацията са реализирани под директива на Сталин, която послушните български комунисти са изпълнили.

През април ще има президентски избори в Македония

На 13-ти април тази година в Македония ще се проведе първият тур от редовните президентски избори в страната, предаде БГНЕС. Днес пред...

Македонското издание коментира, че документалният филм бил в синхрон със старата българска теза, че македонската нация е изкуствено създадена.

„Този филм е една от основните теми в българското общество през последните дни. Как човек да реагира на подобна пропаганда? Засега от страна на Скопие няма никаква реакция. А си спомняме реакцията на българските политици, евродепутати и журналисти, форумждии… за филма "Трето полувреме"", коментира изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани