През ноември 2012 г. има увеличение със 7,4% в производството на ток и газ

3175
През ноември 2012 г. има увеличение със 7,4% в производството на ток и газ

По предварителни данни през ноември 2012 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 0.9% в сравнение с октомври 2012 година, съобщиха от НСИ.

През ноември 2012 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство регистрира спад от 2.1% спрямо съответния месец на 2011 година. През ноември 2012 г. спрямо предходния месец е регистрирано увеличение в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7.4%, както и в преработващата промишленост - с 0.6%, докато в добивната промишленост е отчетен спад от 19.2%.

По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на основни метали - с 11.7%; обработката на кожи; производството на изделия от обработени кожи без косъм - с 10.8%; печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - със 7.7%; производството на облекло - със 7.0%; производството на химични продукти - с 5.0%. Спад е регистриран при: производството на превозни средства, без автомобили - с 25.5%; производството на тютюневи изделия - с 12.7%; производството на напитки - с 5.2%; производството на лекарствени вещества и продукти - с 2.9%.

На годишна база намаление на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в добивната промишленост - с 11.6%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.8%, и в преработващата промишленост - с 0.2%.

По-значителен спад спрямо предходната година в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на тютюневи изделия - с 38.9%; производството на превозни средства, без автомобили - с 22.3%; производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 12.9%; обработката на кожи; производството на изделия от обработени кожи без косъм - с 10.9%; производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 8.6%. Увеличение е отчетено при производството на изделия от каучук и пластмаси - с 19.8%, при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 16.8%, и при производството на електрически съоръжения - с 9.9%.

МС одобри план за действие за енергията от възобновяеми източници

Министерският съвет прие Национален план за действие за енергията от възобновяеми източници, съобщи БГНЕС. Документът поставя цели за ...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com