Доставянето на лед от свинарник за Слънчев бряг било изключение

5226
Доставянето на лед от свинарник за Слънчев бряг било изключение
Снимка: Thinkstock

Случаят с доставката на лед за нощни заведения в Слънчев бряг от свинарник е изключение. Това каза пред "Фокус” директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев.

Той увери, че не е имало възможност ледът да бъде доставян в други курорти. Д-р Митев подчерта, че проверките в заведенията по курортите са постоянни.

1500 лв. глоба за леда от свинарник, използван в половината Слънчев бряг

Ледът за заведенията в половината Слънчев бряг се е произвеждал при "невъобразимо нехигиенични условия". Това съобщи д-р Георги Митев, ...

"По действащия закон за храните заведението трябва да бъде регистрирано независимо от това дали е постоянен или временен обект. Условията за пускане на един обект от наша страна са абсолютно идентични, независимо дали обекта е постоянен или временен. Операторите, които си мислят, че при временен обект могат да отложат регистрацията дълбоко се заблуждават, каза още директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас.

По думите му, освен рутинните проверки, инспекторите проверяват и всеки обект, който забележат по пътя си. „Важно е обектът да бъде регистриран, защото само в такъв обект ние можем да влезнем и да направим пълна проверка. Само в такъв обект може да се проследи истинския път на храната от доставчика на продукта, начина му на съхранение, начина му на приготвяне и съответно начина му на предлагане”, посочи д-р Митев.

Той допълни, че заведенията правят най-често нарушения при съхранението на сосове, които се излагат директно на слънчева светлина, а съхранението им задължително трябва да бъде в хладилници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас