В Бургаската болница спешно търсят кръводарители

8895
В Бургаската болница спешно търсят кръводарители

МБАЛ-Бургас спешно търси кръводарители от всички кръвни групи. От отделението по трансфузионна хематология обясняват, че само за последните 4 денонощия са осигурили над 200 сака кръвни съставки за пациенти с травми от пътно-транспортни произшествия, изгаряния и др.

„Призоваваме всички, които искат да дарят кръв и така да помогнат за спасяването на човешки животи, да го направят в Отделението по трансфузионна хематология - на първия етаж на ДКЦ 1”, казват от МБАЛ-Бургас.

В Бургас отвори врати новата онко поликлиника

Новата специализирана онко поликлиника в Бургас отвори врати. Сградата отговаря на всички национални и европейски стандарти. В нея ще с...

Отделението, което е единствено в областта,  работи всеки ден от 07:30 до 18:30 ч. Кръводарителите трябва да са на възраст от 18 до 65 години, да носят личната си карта със себе си и да не са давали кръв в последните 60 календарни дни, обясняват от лечебното заведение.

За да бъдат попълнени количествата от кръвни продукти, на първо време ще помогнат от кръвните центрове в Стара Загора, Ямбол, Сливен и военния кръвен център в София. От МБАЛ-Бургас са направили нужната координация и вече са изпратили специална линейка, която да транспортира саковете с кръвни продукти до морския град. За осигуряване на количествата за следващите дни се разчита на доброволните кръводарители.

По принцип семейства и приятели на пациентите възстановяват прелятата кръв, но в последните дни има рязък ръст на случаите, за които се изисква голямо количество кръвни съставки.

 

50 пациенти дневно ползват новия линеен ускорител на Онкодиспансера в Бургас

50 пациенти на ден ползват новия линеен ускорител на Онкодиспансера в Бургас. Това каза за Радио „Фокус” - Бургас Николай М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com