Остават броени часове до онлайн премиерата на „Море на вятъра“ - първият български документален филм за пластмасовото замърсяване на Черно море

2544
Остават броени часове до онлайн премиерата на „Море на вятъра“ - първият български документален филм за пластмасовото замърсяване на Черно море
Снимка: Кауфланд

Тази вечер от 20:15 ще се състои онлайн премиерата на първия български документален филм, посветен на проблема със замърсяването на Черно море с пластмаса.  "Море на вятъра/WIND2WIN“‚ чийто генерален партньор е Kaufland България, ще може да се гледа напълно свободно в канала на сърф училище „Акаша“.

„Море на вятъра“ разказва за уиндсърф предизвикателството на Илияна Стоилова и Йоан Колев и тяхната кауза за чисто Черно море. С подкрепата на Kaufland България през септември 2018 г. те прекосиха скоростно с уиндсърфове източната ни граница с Черно море, изминавайки 300 км по вода, заедно с двама морски биолози, за да изследват състоянието на крайбрежните морски води и да привлекат общественото внимание към замърсяването на морето с пластмаса. Филмът акцентира върху опасните ефекти, които има пластмасовият отпадък върху природата, и дава ценни съвети за минимизиране употребата на еднократна пластмаса, които могат да бъдат приложени от всички нас в ежедневието ни.  

Свободното онлайн разпространение на филма, който беше включен в официалната селекция на тазгодишното издание на кино-литературния фестивал Cinelibri, е специален подарък за зрителите от екипа на филма по случай две години от осъществяването на WIND2WIN Challenge - едно от най-атрактивните сърф предизвикателства реализирани у нас.

Нетният принос на Kaufland България към българското общество е положителен и възлиза на повече от 1 милиард лева

Дейността на Kaufland България генерира добавена стойност от 1.25 млрд. лв. в българската икономика, което е 1.2% от брутната добавена ...

С подкрепата на Kaufland през 2019 г. филмът имаше своето национално турне. Онлайн излъчването на лентата ще позволи на още повече зрители да се запознаят с каузата за по-чисто Черно море директно от домовете си и напълно свободно.

Kaufland България подкрепи инициативата WIND2WIN с кауза „Черно море, свободно от пластмаса“ в рамките на своята политика за борба срещу замърсяването с пластмаса. Още от 2013 г. компанията не използва твърди пластмасови микрочастици при създаването и производството на собствените си козметични, санитарни и хигиенни марки продукти. Компанията се е ангажирала до 2025-а да намали пластмасата минимум с 20%, а пластмасовите опаковки на собствените марки продукти да са 100% рециклируеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com