VW представи 2,0-литров дизел с 272 к.с.

36575
VW представи 2,0-литров дизел с 272 к.с.

По време на техническа презентация, проведена във Волфсбург, Volkswagen представи 4-цилиндров 2,0-литров турбодизелов двигател, чиято мощност достига 272 к.с.

При дебюта на новия Passat бе представен 2,0-литров TDI битурбо мотор с 240 к.с. Използван е същият този агрегат, но принудителното пълнене вече се извършва от електронно контролирано двуфазно турбо, благодарение на което мощността е скочила с 32 к.с. до 272 к.с. Все още няма данни колко е въртящият момент, но вероятно той е по-висок от 500 Нм, колкото са при Passat.

VW разработва 10-степенна DSG трансмисия

Vienna Motor Symposium е мястото, където автомобилни производители и доставчици се събират, за да обсъдят теми като нови двигатели, гор...

Допълнителната мощност е резултат не само от електрически контролираното турбо, а и от монтиране на нова система за променлива фаза на газоразпределението и Piezo комън рейл система за впръскване на горивото, работеща при до 2500 бара налягане.

На същата презентация Volkswagen даде и някои детайли за задаващата се 10-степенна DSG трансмисия, която ще може да се справя с до 550 Нм въртящ момент. Обозначена като DQ551, „кутията реално е еволюция на 6-степенната трансмисия. Тя ще предлага т. нар. coasting функция (движение по инерция с изключване на трансмисията от двигателя) за икономия на гориво, както и нова система за рекуперация на енергия по време на спиране, която се очаква да е по-ефикасна от преди.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com