5 хитри начина да отпушите безнадеждно запушен канал

35540
5 хитри начина да отпушите безнадеждно запушен канал
Снимка: Thinkstock

Много е неприятно, когато готвите, миете чинии или пък се къпете, да се запуши каналът. Това индикира за натрупването на прекалено количество мръсотия и се налага незабавното почистване. Но когато вкъщи не разполагате с препарат за отпушване на мивката, а се сблъскате с този проблем, трябва да действате с подръчни средства. Знаете ли как? Ние ще ви предоставим 5 хитринки и методи за справянето със запушен канал и правилното и бързото му отпушване. Останете до края, за да научите полезни неща, които ще ви послужат в спешни ситуации.

Сода и оцет

Тази комбинация е подходяща и за почистване на различни уреди, защото разгражда мръсотията, така че е напълно подходяща за запушени канали. Първо изсипете чаша сода в канала, а след това и такова количество оцет. Получава се пяна, което не трябва да ви притеснява, изчакайте 15-тина минути преди да пуснете водата и ще видите как този разтвор е елиминирал мръсотията.

Препарат за съдове и гореща вода

Загрейте около 2 литра вода и прибавете 4-5 супени лъжици от препарата за съдове. Разбъркайте, за да се смеси с водата и още докато е горещо, изсипете в канала. Изчакайте известно време, след това пуснете водата, за да измие мръсотията. Веднага ще видите ефекта от този трик.

Сода каустик

Сода каустик е класика в жанра при отпушването на канали. Ако имате у дома, направо прибегнете към този метод. Следвайте указанията на опаковката, разбъркайте с лъжица, нагрейте на котлона и изсипете в канала. Изчакайте половин час и изплакнете с гореща вода. В резултат от това няма да има и следа от запушването. Содата каустик се използва от години за отпушването на канали и определено е доказал се метод.

Никога не изхвърляй тези неща в канала

При миене на съдовете след хранене в канала се оттичат всевъзможни хранителни отпадъци.  Нерядко ние самите изсипваме в канала няк...

Сода за хляб и сол

Друг трик може да пробваме, като добавим към половин чаша сол същото количество сода. Изсипваме в канала и отново изчакваме 30 минути. Не добавяме вода веднага след сместа, а след като изтече половин час. Препоръчваме ви гореща вода, а веднага след нея и хладка такава, за да се премахнат всички мръсотии от канализацията.

Най-лесният начин за отпушване на канала само със сапун

Отворете канала

Ако не се получи с някои от гореописаните методи, ще се наложи да отворите канала. Развийте отвора му и с помощта на тел или подобен предмет премахнете всички мръсотии и наслагвания по канализацията, доколкото е възможно. След това отново завийте отвора и едва тогава може да приложите някой от горните методи, за да сте сигурни, че сте почистили оптимално добре канала и няма да имате проблеми отново скоро

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com