Ефективен начин за отстраняване на мухъл и водорасли от плочките в двора

4562
Ефективен начин за отстраняване на мухъл и водорасли от плочките в двора
Снимка: iStock

Зимното време наближава, като студените, сурови и влажни условия оказват голямо влияние върху откритите жилищни пространства, като например външните плочки. Поради високите нива на влага във въздуха, повече дъжд и по-малко слънчева светлина, през зимата могат да се появят водорасли и мухъл, особено върху външни плочки от бетон, дърво и камък. Специалисти по настилки споделят своите съвети за това как да почиствате, да се грижите и да предпазвате плочките си от увреждане от мухъл и водорасли през зимата.

Защитете градината си от вредители! Ето какво трябва да знаете

БЯЛ ОЦЕТ

Белият оцет е достъпен и екологичен начин за почистване на множество предмети в дома. Повечето домакинства вероятно разполагат с оцет, но за тези, които нямат, лесно може да си набавят от близкия магазин за хранителни стоки. Белият оцет е практичен и ефективен начин за отстраняване на мухъла от външните плочки. Просто напръскайте с него позеленялата част и оставете да престоиза час. След като проникне в мястото, киселинността ще разгради водораслите, след което почистете повърхността с четка с твърд косъм. Ако бетонът е бил направен така, че да прилича на камък, опитайте се да почистите така, че да избегнете драскотини. След това изплакнете с вода и го оставете да изсъхне. Киселината в белия оцет обаче може да повреди и естествения камък с високо съдържание на варовик. Ако планирате да използвате оцет, бихме ви препоръчали да опитате това на друго място, за да проверите първо ефективността му.

Само оцетът е отговор на всичките ви проблеми в градината

ТЕЧНОСТ ЗА МИЕНЕ НА СЪДОВЕ И ВОДА

Течността за миене на съдове работи добре за почистване на мухъл върху мръсен бетон. Просто смесете топла вода със сапун за съдове и нанесете върху повърхността. Оставете я да престои известно време, докато мръсотията се отпусне и стане лесна за отстраняване. След това избършете плочките и ги изплакнете с чиста вода. Повторете процеса отново, ако плочките се нуждаят от по-дълбоко почистване или ако има упорита мръсотия.

Ето как да спасите градината си от листни въшки!

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕПАРАТ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА МУХЪЛ

Използването на препарат за отстраняване на водорасли и плесени може да помогне за премахването им от 48 часа до следващите няколко месеца. Токсините, съдържащи се в тези препарати, могат да унищожат водораслите и плесените, без да увреждат външната подова настилка.

ДОБАВЕТЕ СВЕТЛИНА В ГРАДИНАТА СИ

Опитайте се да поставите решетъчна ограда или панел в градината, за да добавите уединение и същевременно да позволите повече светлина в градината. Това би трябвало да затрудни развитието на плесени и водорасли в по-малко тъмни и влажни зони.

След такова подхранване, чушките растат като луди

БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ С ВОДАТА ПОД НАЛЯГАНЕ

Ако използвате водоструйка, това може да премахне водораслите от плочките, но могат да премахнат и фугиращата смес, която предпазва терасата. Фугиращата смес предпазва и придава дълготрайност на плочите на терасата, така че ако планирате да използвате машина за миене под налягане, внимавайте да не докоснете фугиращата смес и опитайте да изпробвате машината на ниска степен и първо да се съсредоточите само върху малка площ, за да видите ефекта. Машината за миене под налягане може също така да повреди плочките на терасата като създаде повече пространство за живот на мухъл и водорасли. Така че в краткосрочен план тя може да почисти терасата ви, но в дългосрочен може да я замърси още повече и да стимулира натрупването на водорасли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com