Защитете градината си от вредители! Ето какво трябва да знаете

37907
Защитете градината си от вредители! Ето какво трябва да знаете
Снимка: Getty Images

Няма конкретни съвети, които можете да използвате за градината – всичко зависи от валежите и климата, но има няколко начина, които ще ви помогнат да се отървете от вредителите.

Вредителите често се появяват върху отслабените растения, които скоро се превръщат в неподходящи за храна. За да ви помогнем максимално да избегнете такива проблеми, ние имаме няколко съвета за вас.

Трябва да засадите правилното растение на правилното място

Едно от най-важните условия за създаване на добра реколта в градината е правилното засаждане. Важно е да знаете кои растения могат да живеят заедно и кои са несъвместими. Има растения, които, когато са засадени заедно, дори произвеждат повече плодове. И има растения, които бързо се увреждат до други видове. За да научите повече за храненето на растенията, трябва да избирате растения в зависимост от климата, да оставяте достатъчно пространство между тях и да ги почиствате от микробите.

Обърнете внимание на почвата

Ако почвата е здрава, то след това растенията също ще бъдат. Липсата на витамини и хранителни вещества оказва отрицателно влияние върху растежа на растенията. Можете да си правите органична тор веднъж годишно, не забравяйте да наторявате на почвата, което е особено важно за някои видове зеленчуци. Да не забравяме за това, че за много растения е добре да не се засаждат няколко поредни години на едно и също място. Не забравяйте да почистите почвата, особено ако сте засаждали броколи, лук, спанак и чушки.

Правилно поливане

Изключително важно за здравето на растенията е правилното поливане. Трябва да знаете, че в общи линии, в сухите почви растенията се нуждаят от около 2-3 пъти повече вода, отколкото обикновено. Преди поливане е необходимо да проверите влагата на почвата. Имайте предвид, че някои растения са по-податливи на суша, така че всеки вид се нуждае от индивидуален подход.

Редуване на културите

Както вече споменахме, засаждането на един и същ вид растение на едно и също място често е непрактично. Така например, доматите се нуждаят от много азот, а на втората или третата година на засаждане на същото място, ще забележите, че реколтата ще бъде по-малко. В такъв момент можете да засадите боб, който произвежда азот по време на растеж. По-добре е да дадете почивка на почвата най-малко 2 години преди засаждането на растението от същата култура.

Направете си китен двор

За да защитите градината си от вредители, трябва незабавно да отстраните болните растения от там, тъй като причината за заболяването може да се разпространи и по другите култури. Освен това, не забравяйте да премахнете плевелите, ако е възможно от корена, и ще забравите за тях. Бъдете внимателни, не използвайте като компост болни растения, това може да повлияе неблагоприятно на реколтата през следващата година.

Обърнете внимание на разнообразието

Колкото по-разнообразни са растенията, толкова по-стабилна ще бъде екосистемата в градината ви и ще съберете богата реколта. Ако засадите единични растителни видове, в присъствието на което и да е заболяване, може да загубите вашата култура. За изчистването на вредителите, ви препоръчваме да засадите в градината си джоджен, бял равнец, черен оман и други растителни видове.

Не забравяйте да споделите тази статия с приятелите си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

3 невероятни ползи за здравето, които ни осигурява зеленият цвят

5 знака, че партньорът ви е отегчен от вас

Кои са най-лоялните зодии, на които винаги можете да разчитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com