Абсурдно дори за България - безумно много карат без книжка

5288
Абсурдно дори за България - безумно много карат без книжка
Снимка: БГНЕС

Към днешна дата имаме 33 жертви на катастрофи повече. Това заяви началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски пред Нова телевизия.

По думите му всяка седмица в България КАТ хваща над 600 души без или с отнети шофьорски книжки. По 300 биват заловявани да карат след като са пили. Отделно има проблем с поставянето на колани на задните седалки, изброи Рановски. И шок – от началото на годината нямало нито един сигнал за пътен полицай, взел подкуп. Като основна причина за това беше посочена новата мярка, с която полицейските автомобили вече са оборудвани с камери. Имало обаче опити от ръководителите по места патрулите от КАТ да стоят на позиции, при които няма добро покритие за мобилни устройства.

Видин, Враца, Монтана - областите, където МВР не може да намери служители

Полицейското присъствие в малките населени места дават резултат. В подкрепа на това твърдение вътрешният министър Румяна Бъчварова пред...

Рановски се оплака, че има места като Видин и Добрич, където имало само по един екип на КАТ. Като стане катастрофа и този екип се занимава с това, а никой не контролира, каза той и уточни, че в цяла България имало само около 1000 пътни полицаи. На тезата, че полицаите трябва да са на протест пред Министерския съвет заради това, Рановски отговори, че има друг начин – чрез стационарни камери дори. През годините проектът е почван много пъти, но не се е получило. Става въпрос за 174 стационарни камери, които да бъдат сложени на местата с най-много отчетени катастрофи.

По отношение на свирепото поведение на пътя, Рановски каза, че един вид в колата българинът се чувства свободен от постоянния тормоз извън нея – с проблеми, с натиск в работата, с „мрънкане” вкъщи от жената и децата. Той добави, че работата в това отношение ще е дълга и продължителна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com