X
 
 

Дъщерята на прегазена на пешеходна пътека от сина на шефа на НАП Пловдив търси свидетели

3090 1
Дъщерята на прегазена на пешеходна пътека от сина на шефа на НАП Пловдив търси свидетели
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Шефът на НАП Пловдив Венелин Найденов е опитал да покрие и укрие сина си Ивайло Найденов, който прегази на пешеходна пътека 78-годишната Люба Кръстева. Той има 20-тина нарушения на пътя преди този случай.

Майка ми се е прибирала от магазина и е била блъсната, разказа дъщерята на Кръстева – Николина Русева. "Тя просто е премазана, нищо здраво не е имало по нея – счупен череп, таз", добави пред Нова телевизия Русева. Тя добавя, че когато отишла на място, момче ѝ казало, че видяло как майка ѝ изхвърчала 10 метра след удара.

Джип блъсна дете на пешеходна пътека

Джип "Форд-Рейнджър", собственост на фирма, блъсна дете на пешеходна пътека. Пътният инцидент стана на бул. "Джеймс Баучер" в Благоевгр...

"Притесняваме се да не се потули случая, тъй като той е син на шефа на НАП. Знаем, че има свидетели и ще им бъде запазена анонимността, ако ни се обадят", каза Русева. И добави, че момчето, което е говорило с нея като свидетел, го е страх да свидетелства. Русева не се успокоява и от факта, че Найденов е направил пълни самопризнания.

Освен това, Русева сподели, че е чула, че двама полицаи били уволнение заради обвинение, че били Найденов, но добави, че не знае подробности и дали това е вярно. "Искам справедливост, някой да свидетелства и да си получи заслуженото момчето. Трябва да му бъде отнета шофьорската книжка за цял живот", смята Русева и уточни, че повече не иска: "Дано да осъзнае грешката си – цял живот ще му тежи". Тя допълни, че никой от семейството на Найденов не ги е потърсил.

Трудно ще намерят свидетели, смята Красимир Георгиев от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България. Той посочи, че в нормалните държави разследващите органи ще дойдат, ще говорят със свидетелите, а у нас се праща призовка и полицията се държи със свидетелите като с престъпници. "Въпреки всичко мисля, че хората не трябва да се спотайват", смята Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Според Тодоров, няма как шофьорът при такъв удар да не е разбрал какво се е случило. Освен това, винаги Найденов може да се откаже от самопризнанията си, така че свидетелите са необходимост за адекватна присъда.

18-годишен, прегазил възрастна жена на тротоара, влиза в затвора

Варненският окръжен съд осъди на 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода" 18-годишен шофьор, който през януари т.г. прегази възрастна ...

Георгиев попита и какво се е случило със законовия текст, според който при 2 нарушения на пътя от определен тип следва провинилият се да положи нов изпит като шофьор. "Кой му върна книжката при 21 нарушения", зададе въпрос Георгиев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 4 месеца Профил на трол?
    този гербаджия л*зач на борисов не само се е опитал да си покрие изчадието , а и е направо е успял. А , това да си търсиш свидетели си е направо класика в жанъра. Така е в есейска България.