Еврика – тв водещ откри, че полицията има право да действа извън правилата

2170
Еврика – тв водещ откри, че полицията има право да действа извън правилата
Снимка: БГНЕС

Над 500 нарушители за седмица са хванати да карат в бус лентата в София. 480 от тях са глобени за това, а останалите са глобени и за други нарушения. Това каза шефът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев.

Според Тенев по принцип в София нарушенията с влизане в бус лентата са по 80 на ден, но за последните два дни са намалели до 50 на ден. От Столичния градски транспорт също коментираха, че след акцията „Бус лента” на полицията шофьорите, които си позволяват да влизат в забраненото платно са намалели.

Проба-грешка - Бъчарова реши да върне камерите при проверки на КАТ

Всички проверки на КАТ пак ще се снимат. Това е записано в най-новата антикорупционна стратегия на МВР, а националната полиция вече е ...

На въпрос относно заснети полицейски коли, каращи в бус лентата, Тенев отговори, че колите на МВР със специален режим на движение. Няколко патрулки карат с включени светлини в бус лентата, за да има респект, подчерта Тенев пред Нова телевизия.

На Тенев беше показан запис, на който се вижда как полицейска кола кара в насрещното платно по АМ „Тракия”. Той отговори, че колата е получила спешен сигнал и е карала два километра в насрещното движение, макар и в аварийна лента, защото иначе е нямало как да обърне поне седем километра още. Сигналът е бил за сбиване в заведение. Водещият на сутрешния блок Виктор Николаев констатира, че при такава ситуация полицията явно може да нарушава правилата, макар че това действало „демотивиращо” на обикновените граждани.

Тенев разказа и, че през миналата година в КАТ са получени над 700 граждански сигнала за заснети нарушения по пътя и около 500 са отработени в София.

Най-драстичното нарушение на скоростта, което полицията е хващала наскоро, е 228 км/ч при ограничение 50 км/ч. Нарушението е извън населено място и шофьорът е бил само глобен. За целта е използвана камера.

Съдът масово отменя актовете на КАТ

Статистика предоставена от вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова потвърждава, че съдиите масово отменят наказателни поста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com