Таксиметровият шофьор, който нападна полицай, остава в ареста за 72 часа

3760
Таксиметровият шофьор, който нападна полицай, остава в ареста за 72 часа
Снимка: БГНЕС

Таксиметровият шофьор Борис Тасев, който нападна полицай пред парламента снощи, остава в ареста за 72 часа, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

В събота той ще бъде изправен пред Районния съд с искане за постоянен арест. Все още не е уточнено дали Тасев е бивш полицай или бивш военен, след като стана ясно, че той е осъждан за убийство. Присъдата му за убийство в състояние на афект е от 2003 година. Тя е постановена от Софийския военен съд и днес от прокуратурата не уточниха дали става дума за действията му тогава като военен или полицай. Това тепърва ще се изяснява, съобщава БНР.

Двама са задържани, превозвали "кандидат - бежанци"

Двама мъже от Своге, превозвали "кандидат-бежанци" на път за Сърбия, са задържани във видинската полиция. Общо за изминалото денонощие...

Поставен бе въпросът как мъжът е получил чисто свидетелство за съдимост, което е представил пред работодателя си. От прокуратурата обясниха, че тъй като присъдата е изтърпяна, има срокове за реабилитация. Те са изтекли и няма проблем за чистото му съдебно минало.

Заради искането за постоянен арест, което ще се гледа в събота, най-вероятно държавното обвинение няма да спази първоначалното си намерение делото да върви по бързата процедура. Има промяна вече и в обвинението. Тъй като става дума за посегателство на лице, което изпълнява в момента служебните си задължения, наказанието на Тасев може да е затвор до пет години.

Категорично е установено, че той е нанесъл лека телесна повреда, показва го и медицинската документация. Предстои да бъде направен анализ и на видеокадрите около мястото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com