Христо Мутафчиев: Реформа в театрите нямаше, имаше "заменки"

8940
Христо Мутафчиев: Реформа в театрите нямаше, имаше "заменки"
Чест прави на настоящото правителство, че започна да се вслушва в мнението на организации като нашата, заяви председателят на Съюза на артистите

Никой досега не е правил реформа в театрите – правеха се само „заменки”, заяви пред TV7 актьорът Христо Мутафчиев, който е и председател на Съюза на артистите в България.

„Чест прави на настоящото правителство, че започна да се вслушва в мнението на организации като нашата”, заяви открито Мутафчиев. По думите му преди в държавните театри са се отпускали средства, без да има ясни критерии за това. В момента броят на зрителите определя колко пари ще получи от държавата съответният театър.

Христо Мутафчиев отново на сцена

Христо Мутафчиев се връща на сцената. Той дава тон за песен на приятелите и почитателите си на 16 и 25 януари. Тогава е и спектакълът ...

„Досега имаше уравниловка, сега по-талантливите взимат повече”, поясни Христо Мутафчиев. „Не може за 28 представления в месеца един актьор в столичен театър да получава същата заплата като колегата си в провинцията, който играе три представления в годината”, категоричен е актьорът.

Запитан има ли завист между Икарите и Аскерите, Мутафчиев отрече да има съревнование между театралните награди.

Пред Емил Кошлуков шефът на Съюза на артистите сподели, че бизнесът в България е длъжен да отпуска средства за култура. „Аз не им се моля, а им казвам, че са длъжни да дадат пари”, е твърдата позиция на Христо Мутафчиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com