История, която вдъхва на децата вяра в сбъдването на мечтите

18090
История, която вдъхва на децата вяра в сбъдването на мечтите

Хенинг Манкел ни е известен като автор на криминални романи. Написана с дълбоко разбиране за детската душа, книгата „Кучето, запътило се към далечна звезда” изненада милионите му почитатели, свикнали да си го представят като мъж, обръгнал от престъпленията. Светът разбра, че в тази книга, последвана от още три, Манкел е разкрил собствената си съдба, съдбата на изоставено дете, постигнало мечтата си да стане моряк, а после и да добие световна слава.

Тъжният Юел живее в малко градче далеч в шведския Север. Извън градчето, докъдето погледът стига, се простират гори, гори и пак гори. А снегът нерядко пада през септември и си отива чак през май. Но не това е най-голямата мъка на Юел. Това, което не му дава мира денем и тревожи сънищата му нощем, е защо живее сам с татко Самюел, защо мама Йени е избягала от тях.

И kогато душата на едно 11-годишно момче жадува за други светове, а ежедневието не му предлага предизвикателства, то ще си ги измисли само. Ще кръстосва мислено с кораб южните морета, ще тръгне по следите на куче, втурнало се към загадъчна звезда...

"Песента на глухарчетата" разкрива дълбините на детската душа

Хилде Хагерюп е дъщеря на известния норвежки писател Клаус Хагерюп. Тя се вълнува силно от отношенията между подрастващите, от техните ...

Днес историята на Юел Гюстафсон – момчето от малко шведско градче, ала с големи мечти – идва да вдъхне на децата вяра в сбъдването на мечтите, вярата, че когато много искаш нещо, ако се потрудиш и не се откажеш от целта си, ще го постигнеш. Книгата бе удостоена с Наградата на Германия за детско-юношеска литература.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com