Излезе първата книга за пластична хирургия

13931
Излезе първата книга за пластична хирургия

В „Красотата е симетрия“ д-р Ангел Енчев описва ползите и вредите от естетичните операции на достъпен език и книгата може да служи като образователен наръчник за всеки.

Знаете ли, че човек има право само на 2 фейслифта през живота си и, че постигнатият с интервенцията по-младежки вид може да е по-кратък от митологизираните 15 години? А, че дни преди и след всяка хирургична, коригираща тялото и лицето, операция е забранено да се пуши? Знаете ли, че само две части от човешкото тяло продължават да растат през целия живот – ушите и носът?

Да разкрием „Езикът на тялото в любовта”

Ако винаги сте се опитвали да разгадаете знаците, които вашият партньор ви е изпращал само с езика на тялото, то сега е момента да проч...

Знаете ли, че… Много са познанията и въпросите, на които читателят получава отговор в първата по рода си книга в България по пластичната хирургия. Издателство „Сиела“ публикува преди дни „Красотата е симетрия“ на д-р Ангел Енчев. Официалното представяне на изданието ще е през октомври, но то вече може да се закупи в книжарниците и онлайн.

Както от философска, така и от естетическа, и дизайнерска гледна точка симетрията е един от най-важните принципи за постигане на красота“, пише в предговора на изданието проф. д-р Любомир Стойков, доайен в научното и популярното разкриване на модата, публицист, консултант, университетски преподавател и всепризнат естет. „Позицията на емблематичния пластичен хирург е правомерна, тъй като класическите възгледи за красота неизменно се свързват с баланс, хармония, божествена пропорция и златно сечение.“

Явно стремежът към съвършената пропорция превърна пластичните операции в абсолютен хит през последните години. И с право – 66,7 % от хората, коригирали природните си дефекти, се радват на повече професионални успехи. Тези данни отчита социологическо проучване на „Сова Харис”, поръчано от д-р Ангел Енчев, резултатите от което са коментирани на първите страници в книгата му.

Не си мислете обаче, че „Красотата е симетрия“ е апотеоз на естетичната хирургия. Напротив, книгата е едно правдиво четиво, което посочва, както позитивите, така и негативите на този вид медицина. На популярен и достъпен език един от най-търсените български пластични хирурзи разбива митове и разкрива азбучни истини за рисковете на дадена интервенция, как и за колко време се провежда конкретната операция, колко трае възстановителният период, какви белези остават.

Жаклин Кенеди и историческите разговори за живота с Джон Ф. Кенеди

От днес на книжния пазар може да намерите най-новата книга на издателство Сиела – Жаклин Кенеди. Исторически разговори за живота ...

Книгата е един полезен познавателен и образователен наръчник за всеки, който смята да промени външния си вид. В нея е описано и в кои случаи човек, преди да легне под скалпела, трябва да се консултира, с ендокринолог например, защото неговият проблем може да има просто решение – с медикаменти. В „Красотата е симетрия“ са посочени и съвременните нехирургични методи за извайване на тялото и лицето, с конкретните им предимства и недостатъци.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com