Нощта на литературата завладява 10 града

4433
Нощта на литературата завладява 10 града

Днес ще бъде открита Нощта на литературата. В събитието ще вземат участие десет български града. Проектът, иницииран от Чешкия център, се провежда в страната ни за втора поредна година. В нетрадиционни градски пространства известни актьори и публични личности ще представят откъси от произведения на съвременната европейска литература.

По света това е седмото издание на литературния хепънинг и организаторите се надяват инициативата да спечели повече съмишленици. Поканата е към всички почитатели на белетристиката да се включат и да станат част от празника.

Сред авторите, които ще представи чешкият културен институт е младият автор Ярослав Рудиш. За книгата му „Небето под Берлин”, издадена у нас още преди две години, разказва Силвия Делебеева:

„Ще се чете от Явор Бахаров, тъй като самият герой е млад и сметнахме, че този български актьор е доста подходящ в тази си роля – именно на четец на „Небето под Берлин”. Българската съвременна литература ще бъде представена от младите автори Галина Николова, Белослава Димитрова и Иван Христов. Те ще представят на публиката своите произведения в популярната вече в литературните среди „Къща за птици”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com