Уникална скулптура представя България на Tokyo Designers Week

9704
Уникална скулптура представя България на Tokyo Designers Week

С уникална кинетична скулптура България ще участва на едно от най-мащабните изложения за дизайн в света - Tokyo Designers Week 2013 в Япония. Автори на уникалната творба, озаглавена "Колоникация", са студентите от Националната художествена академия – Ангел Петков, Любомир Грозданов, Стела Стойнова, Елена Гамалова и Петър Гамалов. Проектът, озаглавен "Колоникация" е по идея на Ангел Петков и представлява постоянно реагираща на околната среда скулптура .

„Скулптурата възприема поведението ни. Движейки се около нея, ние я наблюдаваме, докато не бъдем въвлечени в хармония от сложни цветови импулси, в звукова среда от природни звуци. Един спектакъл, в който главни герои сме самите ние“, казва Ангел Петков за „Колоникация“.

Учени откриха базалтова скулптура на царя на древните хетейци

Учени откриха скулптура на всемогъщ цар на древните хетейци. Тя е направена от базалт и е на близо три хиляди години. Статуята е почт...

Младите артисти стартираха кампания за събиране на средстава за завършването на проекта, с който ще представят страната ни на Tokyo Designers Week тази есен. И тримата са убедени, че България има устойчиво бъдеще по посока на интерактивното кинетично изкуство. Освен Kinetic студио, oбединява ги и мечтата им да се развиват тук.

TOKYO DESIGNER’S WEEK, първоначално наречен Designer’s Saturday през 1986 г., се провежда ежегодно всяка есен в продължение на 28 години в Токио, Япония. Това е едно от най-старите и мащабни международни изложения за дизайн в света, което събира на едно място архитектура, интериорен, продуктов и графичен дизайн от всички части на света. Да участваш на това изложение е наистина значимо, споделят професори от Художествената академия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com