Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лауреати на почетния знак "Златно перо" засадиха 24 дръвчета (СНИМКИ)

10 юни 2024, 16:55 часа • 722 прочитания

На 8 юни 2024 г. в столичния парк "Камбаните" бяха засадени 24 нови дръвчета, посветени на тазгодишните носители на отличието "Златно перо". Инициативата се реализира по идея на Васил Димитров, изпълнителен директор на "Кантус Фирмус" и учредител на приза "Златно перо". Нейната цел е да се отдаде почит към заслугите на видните наши културни дейци, на които бе присъдено отличието през 2024 година.

На 21 май тази година се състоя 29-та поред церемония за връчване на почетния знак "Златно перо", на която 24-ма изявени български творци, хора на изкуството и науката, журналисти, медии и институции получиха изящната златна брошка. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Столична община – Календар на културните събития на Столична община и под патронажа на кмета на София, г-н Васил Терзиев. Пълен списък на лауреатите "Златно перо" 2024 можете да видите тук.

Засаждането

Дичо засажда дърво на алеята на лауреатите на "Златно перо", фотограф: Викторио Нитов

В засаждането се включиха тазгодишните лауреати на "Златно перо": художничката Надежда Кутева, пианистката проф. Боряна Ламбрева, диригентът Любомир Денев – син, екип на уебсайта за култура Impressio, екип на предаването 100% будни на БНТ, Силвия Дерибеева, програмен директор на Чешкия център в София, както и известният поп изпълнител Дичо. Активно участие в събитието взеха и доброволци от Младежката природозащитна организация "ПанГея" към WWF – България. Алеята бе създадена в непосредствена близост до монумента "Камбаните", а младите фиданки са от вида "Норвежки смърч", "Кавказка ела" и "Сребриста ела".

Още: Култовото място за култура "Червената къща" се завръща

Боряна Ламбрева, фотограф: Викторио Нитов

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес