Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"На пангара са едни и същи": Политолози за края на кампанията (ВИДЕО)

07 юни 2024, 19:30 часа • 11475 прочитания

"На пангара са едни и същи политици". Така политолозите Ивайло Илиев и Атанас Радев коментираха накратко в "Студио Actualno" края на предизборната кампания.

"Разказите започнаха да са много по-доминиращи от истината. Започнахме да наблюдаваме различни интерпретации: виждаме как в кампанията започнаха да се говорят разкази за бъдещите мнозинства, за бъдещото управление. Дори ми се струва, че се подготвя почвата за бъдещия разказ за евентуалните нови избори, които биха могли да последват след тези", заяви Ивайло Илиев.

Според Атанас Радев в кампанията сме станали свидетели малко или повече на превес на европейските теми. "Има по-ясни лица, които са доминиращи като водачи на европейските листи - те са по-разпознаваемите. Ще бъде много важно да се види каква ще е конфигурацията за бъдещата Европейска комисия. Това активизира партиите да се представят добре на европейско ниво", каза Радев.

Според Илиев редно е първата политическа сила да поеме своята отговорност и да реализира първия мандат. "Започвам обаче да наблюдавам как започва да се прехвърля вината върху тези, които няма да се съгласят на тази оферта. А офертата е доста притеснителна от гледна точка на останалите участници", коментира Ивайло Илиев.

"Ние тук се черним, вадим някакви билборди, кой е по-красив, кой е по-лош и си обясняваме политическата призма през това. Но то не работи. Някой да е представил в близък хоризонт какво трябва да се свърши? Никой например не говори за регулаторите", заяви от своя страна Радев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес