7 стъпки за по-щастлив живот

4478
7 стъпки за по-щастлив живот
Снимка: iStock

Ето седем често срещани стъпки, които всеки може да предприеме, за да бъде по-щастливи в живота, независимо кой сте:

1. Решете, че искате да бъдете щастливи

Може да звучи глупаво, но понякога просто да решите, че искате да бъдете щастливи и след това да следвате това решение с подходящо действие, което да ви направи щастливи. Това не означава, че превключвате някакъв ключ за щастие. Това означава, че обръщате внимание на мислите и отношението си. Щастието е по-лесно да се постигне, когато имате положително отношение. Също така е по-лесно, когато можете да управлявате емоциите и мислите си и да ги пренасочвате към щастие, когато е подходящо. Когато решите да бъдете щастливи, вие поемате отговорност за своето щастие. Поемането на тази отговорност означава, че ще направите необходимото, за да изпитате повече радост в живота си. Ще търсите начини да увеличите удоволствието, което изпитвате всеки ден.

2. Очаквайте да бъдете щастливи

Вашите възприятия оцветяват всичко във вашите преживявания. Забелязвали ли сте някога, че когато очаквате да имате лош ден, обикновено го правите? Е, същото се случва, когато очаквате да бъдете щастливи. Положителните очаквания могат да помогнат да оформите преживяванията си в добри. Разбира се, неочаквани неща все още могат да се случат, но когато решите да очаквате щастие, ще сте склонни да гравитирате към него. Един от най-лесните начини да се подготвите за щастие е да търсите радост всеки ден. Може да е само кратък поглед на облак, който ви напомня за дърво или цвете, но когато отделяте време всеки ден, за да забележите, че имате положителна емоция, ще започнете да изграждате очакванията си за щастие.

3. Бъдете благодарни

Нагласата на благодарност, практикуването на признателност и приемането на „това, което е“ може да повлияе на това колко щастливи се чувствате. Изследванията в позитивната психология са доказали, че съществува положителна връзка между това да си благодарен и щастлив. Част от фокусирането върху благодарността означава, че не се оплаквате или не се фокусирате върху притеснението, без да търсите причината, за да го разрешите. Да бъдеш благодарен не означава, че винаги търсиш нещо невероятно, за което да благодариш. Можете да бъдете благодарни за малките неща.

4. Простете

Повечето получават объркване за прошка и опрощаване на лошо поведение. Прошката е да се освободите от преживяванията и да изберете да продължите напред. Не става въпрос за опрощаване или одобряване на лошо поведение по някакъв начин. Когато можете да простите срам, вина, гняв, негодувание и всяка преживяна травма, вие сте склонни да се чувствате по-леки и щастливи. Срамът, чувството за вина, гняв, негодувание и травма ви натежават и ви пречат да бъдете най-добрият. Когато можете да приемете и да простите на себе си и на другите за несъвършенството, можете да присъствате по-силно. И когато можете да се съсредоточите върху настоящия момент, е по-лесно да намерите радостта, присъща на него.

5. Бъдете свързани

Чувството за връзка е овластяващо. И има всякакви начини да се чувствате свързани. Можете да се почувствате свързани със себе си, с другите и дори с неизразимата жизнена сила, която тече през всички нас. Някои наричат ​​това чувство за връзка „любов“. Можете също така да се чувствате свързани с вашата цел и страст. Може да почувствате страхотно чувство на задоволство, когато сте свързани със своята страст и цел в живота. Можете да постигнете свързаност, като увеличите самосъзнанието си, практикувате грижи за себе си, медитирате, прекарвате повече време сред природата и допринасяте по някакъв начин за света. Елеонора Рузвелт каза: „Щастието не е цел; това е страничен продукт. " Щастието може да се намери чрез активен избор за свързване.

6. Бъдете себе си

Почти невъзможно е да бъдеш щастлив, когато не си позволяваш да бъдеш това, което наистина си. Когато се опитвате да се оформите в това кой някой друг иска да бъдете или кой мислите, че трябва да бъдете, вие не се уважавате. И е доста трудно да бъдеш щастлив, когато не се уважаваш и се правиш на някой, когото не си. Когато наистина прегърнете своите несъвършенства и уникалната перспектива, ставате уверени. Тогава доверието ви позволява да изследвате по-пълноценно своя свят и да се намирате в него. И проучването ви позволява да разширите границите си. Мислете за това като за цикъл на увереност и щастие. Докато опознавате себе си. Ако се чувствате по-уверени и изпитвате повече доволство.

7. Споделете вашето щастие

Забелязвали ли сте някога, че е по-лесно да съчетаете нечии емоции, вместо да носите радост със себе си? Но какво, ако решите да споделите щастието си - дори с усмивка? Това не ви ли прави и по-щастлив? Споделянето на вашето щастие е един доста лесен начин да разширите своето щастие и това на тези, с които се сблъсквате. Можете да го споделите чрез страхотна история, прегръдка, мила дума или дори усмивка. Тези седем пътя за намиране на щастие са само началото. Може да намерите ключовете си за щастлив живот в този списък или просто да бъдете вдъхновени да търсите в друга посока. Намирането на щастие изисква действие и няма да откриете устойчивото си чувство за благополучие, без да предприемете действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com