9 причини защо вече не правиш секс след брака

5313
9 причини защо вече не правиш секс след брака
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Първо, трябва да разберете причината за тази ситуация. Например, често причината за недоволството от сексуалния живот е несъответствие в сексуалната привлекателност на партньорите.

Половата система е комплекс от биологични свойства на организма, причинени от наследствеността. Това, с което сме родени, като темперамент, цвят на очите и косата. Половата система ограничава нашите способности в сексуалната сфера, а също така определя нашата устойчивост на фактори, "вредни" за нашата сексуалност.

Изчезнала е тръпката

Всяка връзка се основава на два основни принципа - привличане и сексуалност. И при липса на една от страните, втората започва да се проваля. Но за мъжете често основният стимул за желанието не е връзката, а редовните битови скандали, домашни кавги и т.н. Не забравяйте, че мъжете, възприемат желанието преди всичко в главата, а останалите канали само го подтикват.

Не се интересувате от секс и не искате да го разнообразявате

Тук дори коментарите са излишни, с монотонност, усещанията са притъпени и човек просто престава да изпитва каквото и да било.

Топ 5 грешки, които може би допускате при правенето на бебе

1. Тези дни. Съвременната жена, благодарение на медиите, е добре образована по повод овулацията. Много жени, стремящи се към майчинст...

Лицемерно отношение към секса

Какво имаме предвид? Често майките възпитават момичета в духа, че сексът е мръсна дейност и служи само за размножаване и размножаване.

Той има любовница

За да разберете причините за предателството му, ще са необходими много време. Но същността на посланието е: любовницата е една от последните причини да се замислите, ако имате проблеми в секса с редовния си партньор.

Той има проблеми с хормоните или стреса

Неписаните правила в спалнята за щастлива връзка

Според древното изкуство Фън Шуй, трите най-важни зони в дома са входната врата (или фоайето), кухнята и главната спалня. На пръв погле...

Да, мъжете са не по-малко податливи на стрес от нас и това не може да не повлияе на сексуалния им живот. Ако всички други причини са изключени, има смисъл да говорите деликатно с мъж, да отидете на почивка, да планирате посещение при лекар.

Липса на комуникация между съпрузите

„Моят човек не ме иска ...“ - много зависи от интонацията, с която се произнася тази фраза. Ако една жена го произнесе грубо, хапливо, злобно, тогава най-вероятно тя наистина иска да изрази тази идея малко по-различно.

Всеки от партньорите трябва да знае: той има право да заяви своята нужда от внимание и комуникация. Тридесет минути не са много, но през това време можете да свършите много работа за укрепване на връзката.

Здравословни проблеми

5 ситуации в брака, които са по-лоши от изневярата

Предателството е най-лесният начин да унищожите любовта или сериозно да развалите връзката. Но в същото време има няколко неща, които с...

Ако причината е в това, че партньорът има здравословни проблеми (особено в сексуалната сфера), поради които не може да бъде сексуално активен, трябва да му предоставите необходимата помощ, внимание и грижи. Не забравяйте, че темата за сексуалната дисфункция е табу за мнозина и да кажете на партньора си, че нещо не е наред, може да изглежда нещо скандално. Например: импотентност, урологична или венерическа болест (трябва да разберете къде, с кого, но това по-късно).

Психологична „кастрация“

Това е психологическа метафора за чувството за пълна безнадеждност у един от партньорите. Внимавайте как се изразявате, защото по този начин действате психологически на мъжа си.

Отмъщение, негодувание

Поведение на възрастни в детството. Ти не ми даде, не ми даде така - сега ще отмъстя и отмъщението ми ще бъде ужасно! Бойкот, безбрачие за една година. Няма да те гледам. Дано да седна в ъгъла пред компютъра и да се ядосам. И аз няма да се пръсна, ти не се надявай!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно