Четирите растения, които ни носят мир, щастие и богатство

17303
Четирите растения, които ни носят мир, щастие и богатство
Снимка: iStock/Guliver

Според фън шуй, древна китайска практика за планиране на пространството, има растения, които носят радост, мир и щастие и дори финансов успех в нашия дом. В зависимост от това къде ги поставим, те гарантират спокоен сън, улесняват работата ни и дори успокояват. Ето четири уникални растения, които си струва да имате у дома.

Според фън шуй цветовете, формите и предметите, с които се обграждаме у дома, могат да му донесат мир, радост и просперитет или напротив – да блокират добрата енергия, да влошат отношенията ни с другите и дори да попречат на пътя към успеха. Това важи и за растенията, защото според тази древна китайска наука има такива, които трябва да избягваме (кактуси или цветя, които са сухи и изсъхнали) и такива, които трябва да се намират в дома ни. Ето четири уникални растения, които ще ни донесат щастие и мир.

Крилато цвете

Крилатото цвете е растение, което се среща все по-често в домовете и апартаментите ни през последните години. Нищо чудно, защото е доста лесно за използване и няма големи изисквания и претенции. Цветето от спандекс има много предимства - това е жив филтър, който пречиства въздуха, абсорбира опасни съединения, включително тези, отделяни от мебели (особено нови) и килими.
Лилията на мира поглъща радиацията от електрически и електронни устройства, овлажнява въздуха и дори неутрализира спорите на мухъл.

Това растение обича светли позиции и температури от 18-22 градуса по Целзий през лятото и 16-18 градуса през зимата. Изисква често поливане, но също така не обича да стои във вода - когато прекалим с поливането, върховете на листата му започват да изсъхват.

Според фън шуй крилатото цвете дава на членовете на домакинството щастие и добра енергия. Носи им и вътрешен мир и тишина, а в домовете, където има чести кавги, пресъхва. Най-добре е да го поставите в офиса или спалнята.

Къде не бива да поставяте огледалото според Фън шуй

Орхидея

Според фън шуй орхидеята също излъчва добра енергия и мир. Това е красиво, деликатно ароматно цвете, което е най-добре да се постави на изток или югоизток. Тъй като присъствието на орхидеи е много успокояващо, спалнята ще бъде идеално място за това растение.

Орхидеята обича въздуха с висока влажност и температура около 25 градуса по Целзий. Листата на растението трябва редовно да се поръсват с мека, престояла вода и от време на време да се избърсват с прах.

Дърво на живота

Както подсказва името, дървото на живота също ще донесе радост и просперитет в нашия дом. Дървото на живота и щастието всъщност е красула, тоест сукулент, който натрупва вода в месестите си листа и стъбла. Красулата е лесна за отглеждане и невзискателна - обича светли и топли стаи и се чувства най-добре на източния или южния прозорец. Поливайте красулата в зависимост от преобладаващата температура - през пролетта и лятото веднъж на две седмици, а през зимата само когато почвата е суха.

Според фън шуй красулата не само успокоява и намалява нивото на стрес, но и прави членовете на домакинството богати! Струва си да го поставите у дома на място, отговорно за финансите.

4 неща, които според Фън Шуй НЕ трябва да имате в дома си

Антуриумът

Според фън шуй антуриумът също е растение, което носи щастие и радост във вашия дом. Когато го поставим на работното място или домашния офис, той ще ни помогне да постигнем успех и да ускорим процеса на придобиване на знания. Антуриумът също дава смелост и самочувствие.

Антуриумът обича светли помещения с разсеяна светлина, висока влажност на въздуха и температура, която се колебае около 20-22 градуса по Целзий. През зимата температурата трябва да е с няколко градуса по-ниска, поради спящото състояние на растението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com