Дългите връзки убиват сексуалното желание на жените, но не и на мъжете

7430
Дългите връзки убиват сексуалното желание на жените, но не и на мъжете

Сексуалното желание на жените намалява с течение на времето, а това на мъжете се запазва на почти същото ниво, показва канадско изследване, предаде БГНЕС.

Желанието на представителките на нежния пол за секс намалява с всеки изминал месец от връзката, установили канадските учени. За целите на експеримента било изследвано сексуалното желание на 170 мъже и жени въз основа на индекса на женската сексуална функция.

Всички участници, които били хетеросексуални и имали връзки с продължителност от един месец до девет години, завършили университета Гелф в Онтарио, Канада. Скалата от 1,2 до 6,0 оценявала сексуалното желание толкова точно, че изследователите Сара Мъри и Робин Милхаузен установили, че с всеки изминал месец от връзката желанието за секс на жените намалявало с 0,02 въз основа на индекса на сексуалната функция.

Резултатите показват, че продължителността на връзката е по-добър индикатор за сексуалното желание от задоволството в леглото или цялостната стабилност на връзката. Изследването опровергава мнението, че сексуалното желание както на мъжете, така и на жените намалява с течение на месеците и на годините.

Според учените запазването на сексуалния апетит на мъжете се дължи на еволюционната нужда на представителите на силния пол да произвеждат поколение, докато жените насочват вниманието си към отглеждането на деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com