Ето как да се справим с честата поява на мускулни крампи

15033
Ето как да се справим с честата поява на мускулни крампи
Снимка: iStock/Guliver

Мускулните крампи са едни от най-честите проблеми с мускулатурата, които могат да възникнат и са особено болезнени. Болката може да е много силна, а схващането да бъде ужасно. Крампите могат да настъпят по всяко време, особено през нощта или при натоварена физическа дейност.

Според клиника „Майо“ един от най-добрите и успешни начини за облекчаване на крампите. Масажирането може да помогне при разтягането на мускула или пък схващането.

Тежките мускулни крампи могат да се облекчат понякога само с инжекции. Затова е важно да потърсите лекарска помощ, ако тези крампи станат чести и се появяват особено през нощта. По-леките схващания могат да се облекчат с топъл компрес. След него, можете да приложите и студен, а след това и масаж. Редуването на двата компреса и масажа е един от популярните и ефективни начини за облекчаване на схващанията.

Как можете да предотвратите появата на схващанията?

Причините за тяхната поява могат да бъдат много и от най-различен характер. Обикновено се състоят в тежки тренировки, физическа работа или упражнения. За да избегнете подобни схващания, трябва да проследите кои дейности ги причиняват и да ги спрете. Ако натоварването е в повече на работа, то е добре да загреете мускулите, преди да отидете. Същото го направете и след работа или тренировка. Това упражнение е особено важно за самите мускули, тъй като им помага да се възстановят.

Чести крампи? Ето тяхното облекчение

Крампите в крайниците се появяват ненадейно по време на или сред тренировка, вечер, когато лежим, или на работното място. Те могат да б...

Важно е да не тренирате веднага след хранене, защото това е една от причините за появата на схващания. Наблегнете на храни, богати на калий и магнезий. Тези минерали са особено важни за мускулната и нервната дейност. Можете да приемате магнезия и като добавка.

Добрата хидратация също е друг ключов елемент от нормалното функциониране на тялото. Недостигът на течности може да доведе до намалени електролити, което води до нарушаване на мускулната работа.

Вече споменахме магнезия и че можете да го намерите като добавка, но също така той се съдържа и в различни храни. Сред тях са тиква, тиквени семки, ядки, семена, риба, тъмнозелени листни зеленчуци, сушени плодове, черен шоколад, пълнозърнести храни и млечни продукти. Важно е да го приемате, не само заради мускулите си, но и нервната система, както и правилната функция на мозъчната дейност. С магнезият ще можете да помните и работите с ума си по-добре, а и да се предпазите от различни болести на ума.

Мускулните схващания са чест проблем, но когато се третират навреме, те могат да се избегнат. Важно е при първата поява на такива схващания, да вземете мерки, а не да чакате. Те може моментно да минат, но с времето ще станат още по-чести и сериозни. Затова не чакайте, а вземете своевременно нужните мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com