Храни, които ви помагат да отслабнете

2033
Храни, които ви помагат да отслабнете
Снимка: iStock

Диетата, която се основава на глад и редуциране на калориите, ще ви помогне да отслабнете, но ще загубите не само мазнини, а и мускулна маса. Тя вреди и на цялостното здравословно състояние, тъй като ви лишава от ценни минерали и витамини, заради намаления обем, който консумирате. Нещо повече – след възстановяване на нормалното хранене килограмите се връщат, а често дори се увеличават в сравнение с първоначалното тегло. Това прави балансирания режим за отслабване, включващ полезни храни, а не глад, от съществена важност.

Кои са храните, които подпомагат отслабването?

  1. Цитрусови плодове. Участват в процеса на детоксикация, понижават апетита, не съдържат големи количества фруктоза и приети за закуска, стимулират храносмилателната система. По този начин те се нареждат сред чудодейните храни, подпомагащи здравословното отслабване и поддържането на постигнатите резултати. Грейпфрутът е чудесен за целта – стимулира изгарянето на подкожните мазнини и убива апетита.
  2. Ябълки и праскови. Ябълките съдържат пектин, полезен за спазващите режим за отслабване. Тези нисковъглехидратни плодове съдействат за постигане и поддържане на добрата фигура. Водното им съдържание е високо, калориите – малко. Силата им се състои в изгарянето на излишните мазнини. Най-добре ги консумирайте следобед като закуска, а не след хранене.
  3. Сьомга. Вкусната риба, съдържаща безценни мастни киселини, е не само полезна за здравето, но и подпомага отслабването, като подобрява обмяната на веществата.
  4. Храни, богати на протеини, като постното месо. Когато се храните с пилешко (приготвено здравословно и без кожата), тялото изгаря повече калории. Заложете на меню с високо съдържание на протеини, за да отслабнете по-бързо.
  5. Домати. Отлично регулират метаболизма, съдържат минимални калории за сметка на ценни витамини и минерали. Салата, приготвена с краставици, домати и сирене, е отличен помощник в отслабването.
  6. Люто. Ако целта ви е сваляне на килограми, хапвайте повече люти храни. Те ускоряват обмяната на веществата и горенето на калории, като едновременно с това потискат апетита. Същото се отнася за лютия пипер, куркумата, джинджифила.
  7. Ленено семе. Тайната му се състои в съдържащите се в него Омега-3 мастни киселини, които стимулират метаболизма и ускоряват горенето на мазнините. Така лененото семе се превръща в идеален помощник за отслабване. Може да поръсвате с него салатите си или чашата си кисело мляко. Ако добавите и лъжичка канела, потискаща апетита за сладко, в чашата с мляко – ползата ще е двойна.
  8. Киноа. Фибрите в киноата засищат, грижат се за нормалното функциониране на храносмилателната система. Продуктът има нисък гликемичен индекс и потиска апетита за сладко, което го нарежда сред чудодейните храни, подпомагащи отслабването.

Съчетайте здравословното меню, съставено от храни, подпомагащи отслабването, със спорт и подходящите напитки – прясно изцеден сок от грейпфрут, вода, зелен чай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com