Храните, които можем да си похапваме нощем без да се крием

16419
Храните, които можем да си похапваме нощем без да се крием
Снимка: Thinkstock

Консумацията на храна след 18 ч не се препоръчва от диетолозите. Властва мнението, че така вредим на здравето си. Не е препоръчително да се храним 3 – 4 часа преди сън. Но ако сте гладни, можете да си позволите една чаша мляко.

Оказва се, обаче, че има и такива храни, които могат да се ядат без притеснение през нощта.

1. Ядки

Диетолозите ги наричат „сияйна закуска“. Ядките съдържат редица микроелементи и лесно засищат. Ако огладнеете през нощта, можете да си позволите няколко ядки, но не повече.

2. Плодове и зеленчуци

Повечето от тях имат в състава си фибри, а тялото се справя отлично с усвояването им, независимо кое време на денонощието е. Плодовете и зеленчуците са нискокалорични и няма ограничения за количеството на консумация.

Много ВНИМАВАЙТЕ с тези продукти – причиняват хормонален дисбаланс

За съжаление в съвременния свят все повече хора страдат от хормонални нарушения. Експерти дори твърдят, че почти всеки има малка степен...

3. Пилешки гърди

Това месо е добре познато на всички, които спазват диети. Те имат високо съдържание на протеини, а мазнините и въглехидратите са в незначително количество. През нощта без притеснение можете да хапнете варени пилешки гърди. Те ще ви заситят и няма да навредят на формата ви. Важното е не преяждате, за да не натоварвате стомаха.

4. Мляко

Млякото е богато на протеини. Те се усвояват почти на 100%. Съдържащите се в него аминокиселини и калций са полезни. Лесно попълва липсващите ви микроелементи вечер. Не е тайна и ролята на млякото за здравословния сън.

5. Овесени ядки

Как да подобрите имунитета на детето си в 5 лесни стъпки

Родителството е предизвикателен процес. Да гарантират, че децата се хранят добре е само една от трудностите, с които се сблъскват ежедн...

Вероятно свързвате овесените ядки с ранните сутрешни часове, но и те имат много ползи през нощта. Овесът е сложен въглехидрат, който ще се разгражда бавно във вашата система, контролирайки скоковете на кръвната захар, които могат да объркат съня ви. И ако сметнете една топла купа с овесени ядки за особено привлекателна и успокояваща, не сте сами. Според проучване на университета в Колумбия , въглехидратите всъщност работят с мозъка ви, за да освободят невротрансмитера серотонин, който ви успокоява и помага на тялото ви да произвежда мелатонин за спокоен сън.

6. Кисело мляко с плодове

Калцият в киселото мляко помага на мозъка ви да използва триптофан и мелатонин, а едно проучване на съня в Университета в Пенсилвания дори предполага, че може да ви помогне да спите по-дълго. Вместо да използвате подсладител (и евентуално да повишите кръвната си захар), напълнете купата си с пресни плодове и хрупкави семена от чиа.

7. Нискомаслена извара

Изварата често се смята за скучна основна храна за отслабване през деня, но е безценна за хората, които обичат да похапват през нощта. Слабият протеин, който идва от бавно смилаем казеин, помага да се увеличи серотонина и според скорошно проучване от университета в Кеймбридж, всъщност може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване, докато спите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com