5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото

6140
5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото
Снимка: Shutterstock.com

Жаркото слънце през лятото и горещият въздух са сред причините косата ни да загуби своя блясък и да стане по-суха. И тъй като всяка от нас държи тя да изглежда добре, да е здрава, жизнена и бляскава, то изниква въпросът има ли начин да постигнем това през горещите летни дни. Днес ще ви представим 5 много лесни и безопасни трика за това.

1. Всеки знае и може би е използвал редуцирането на кожата на тялото си с редуването на горещи и ледени душове. По този начин се подобрява кръвообращението, което води и до по-здравия ѝ и свеж вид. Същата процедура може да се приложи и за възвръщане блясъка на косата. Как става това ли? Когато мием косата си с гореща вода, тя отнема влагата от нея, прави я по суха и така тя по-лесно се накъсва и се уврежда. Когато мием косата си със студена вода обаче, в нея се задържа много повече влага и в резултат тя става по-мека и бляскава.

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

2. За възвръщане блясъка на косата е добре да включите в грижата си за нея и натурални етерични масла, които имат свойството да възвръщат блясъка ѝ. Най-подходящи за това са кокосовото масло, масло от ший, аргановото масло, рициновото масло или маслото от лавандула. Нанасяйки което и да е от тях на суха или мокра коса, без да го отмивате, вие ще подхраните вашата коса и ще я накарате да засияе.

3. Опитвали ли сте да миете косата си с шампоан с проявяваща формула? Ако не, то трябва да опитате, като изберете подходящия за вашия тип коса. С негова помощ ще почистите всички замърсявания по косата си, причинени от различните стилизиращи продукти, масла или от замърсения въздух. Така почистена тя ще възвърне много бързо своя блясък.

5 бързи начина да придадете обем на косата си

4. Състоянието и видът на косата до голяма степен зависи и от това с какво се храните. За здрава и бляскава коса е необходимо да приемате много витамини, минерали, протеини и омега-3 мастни киселини. Тях можете да си набавите като включите в ежедневното си меню повече риба, пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, ядки, семена, постни меса и антиоксидантни храни.

5. И накрая нека си поговорим за сешоара, който всички използваме, за да придадем на косата си желаната форма. Горещата му струя обаче е тази, което отнема влагата и блясъка от косата. Решението е да сушите косата си със студената струя на сешоара. Това ще ви коства повече време пред огледалото, но пък ще запази косата ви жизнена и блестяща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои днешни континенти са били част от Лавразия

Какво виждат бебетата, а възрастните не могат?

Коя е най-добрата комбинация на цветове за дрехи

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Защо трябва да избягваме газираните напитки?

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com