Как да кажете на партньора, че вече не сте щастлива с него

1314
Как да кажете на партньора, че вече не сте щастлива с него
Снимка: iStock/Guliver

Това е един от онези разговори, които никой не би искал да води с партньора си ... но повярвайте ни, отворената комуникация е от решаващо значение за намирането на здравословно решение.

Любовните  отношенията са много сложни. Въпреки, че първите дни са пълни с щастие поради последиците от влюбването, истината е, че всяка двойка може да стигне до разклонение и да се чуди дали има бъдеще. Много пъти се смята, че прекратяването на връзка е синоним на неуспех, но няма нищо по-добро от реалността: това са неща, които се слуцват, които са част от живота и остава само да преминем през процес на възстановяване, да опознаем повече хора в този огромен свят.

Как да кажете на партньора си, че вече не сте доволни? Даваме ви няколко съвета, за да направите този труден разговор по-поносим.

1. Смело тръгнете към този раговор

Може да е чувство, което оставя празнота в гърдите ви, но трябва да го обсъдите с партньора си. Защо? Да кажем, че ако имате това чувство на нулево щастие и решите да го спасите, трябва да започнете да съхранявате негативни емозии в сърцето си: негодувание, разочарование, тъга и мъка и нека кажем, че единственото нещо, което може да се случи е добре познатия ефект на „тенджера под налягане“ и когато най-малко го очаквате, всеки детайл може да ви взриви, да премине от нула до сто, внезапно да прекрати връзката и дори да се стигне до развод в случай на семейни двойки . От друга страна, когато темата се обсъжда с времето и с грижата, която и двамата заслужават, е възможно да се намери решение или поне да се опитаме нещата да се slucvат постепенно.

2. Потгответе са за негативни емозии

Да кажете на някого, че не сте доволни, не винаги ще бъде приятен разговор с кафе и бисквитки. Трябва да се подготвите за смелостта, която е необходима, за да кажете тези думи, но също така да знаете, че партньорът ви може да не го приеме добре (това не са много лесни за чуване думи). Ще има малко плач, тъга, притеснение, вероятно скандал ... но най-доброто, което можете да направите, е да се научите да обсъждате нещата по зрял начин с любовта, която ви е събрала някога. 

3. ПОСЛУШАЙТЕ СВОЯ ПАРТНЬОР

Точно както сте събрали смелост да кажете на партньора си какво чувствате, важно е и вие да слушате какво има да каже той . И не подценявайте мълчанията, нито им придавайте значения. Този тип разговори изискват медитация, спокойствие и оставяне на идеите да текат малко по малко. Казването на неща с ранено сърце може да доведе само до битки. Но си позволете лукса да слушате само себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com