Как да направиш дома по-уютен през зимата

2356
Как да направиш дома по-уютен през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Зимата идва, неизбежно... Светлите часове вече са оскъдни, студът притиска в много райони на България и разбира се, след тежък работен ден мнозина искат да се приберат и да се заровят на дивана между одеялата. Зимата има много красиви неща, а декорацията е едно от тях. Разберете как да направите дома си толкова уютен, че да искате да презимувате до следващата пролет.

Напълнете дома си с одеяла и възглавници

Как да предпазим дома си от крадци

  Как да предпазим дома си от крадци Кражбите зачестяват всяка година, което прави инсталирането на алармени системи за сигурнос...

Те са ключът към всеки дом през зимните месеци. Поради тази причина много хора възприемат студените недели като „дни на диван, одеяло и кино“. Накратко, нито одеялата, нито възглавниците могат да липсват в дом, който претендира за уютен, както в хола, така и в спалнята.

Обичайно е една къща да има няколко карета или диванни одеяла, разпръснати из хола, особено ако е семейство. Както обикновено, както прекарваме дните си, сгъвайки тези одеяла, за да ги оставим добре поставени в ъгъла, чакайки да ги използваме отново. Е, каква по-добра идея от това да имате малък шкаф-бюфет, за да ги съхранявате? Освен че ще спечелите място за съхранение, вие ще добавите чар към хола.

Не всеки има късмета да има камина вкъщи... Но тези, които имат, могат да я „реанимират“ и да я пуснат отново в експлоатация, дори и само в определени дни. Не може да се отрече, че отоплението на ток е по-чиста и по-удобна система, но не притежава очарованието на камината. Ще бъде като да се сбъднат онези филмови сцени, в които семейството се събира около огъня, за да се наслади на топлината и магията на пламъците му.

Пелетните печки са най-близкото нещо до камината, но с една голяма разлика: това е по-екологична алтернатива. Пелетите са биогориво, което се получава от горски остатъци, или от изсичане на гори, резитба и контролирана сеч, или от останки от дърводобивната промишленост. Има висока калоричност и е икономично гориво. Освен това печките правят пламък, така че имат чар, подобен на този на традиционната камина, но в модерен вариант.

6 начина да направим дома си по-уютен за празниците

Зимата е времето, в което все повече прекарване време у дома. Затова е хубаво да направим това време удобно и уютно. Това е времето, ко...

През лятото дори не ви хрумва да сложите килим от вълна или плюш в хола, защото само като го погледнете ви става горещо. Но сега можете да го извадите от склада и да го върнете, ще видите колко е хубаво да го стъпите по него с боси крака!

Свещите, лампите и фенерите са от съществено значение в декорацията на всеки дом, както през зимата, така и през лятото. Въпреки това, със студа изглежда, че те предават повече топлина и насърчават онзи домашен дух, който ви кара да желаете да не се налага да напускате къщата и да се насладите на мигове на мир и спокойствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com