X
 
 

Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим

8239 2
Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Снимка: iStock/Guliver
Първо измийте добре и хубаво прегледайте яйцата, още преди да ги приберете в хладилника.

За измиването можете да ползвате сапун, но по-добре ще е, особено ако са домашни, да ги оставите за няколко минути в съд с вода с разтворен препарат за почистване на съдове. Така ще сведете до минимум риска от заразяване със салмонела.

Колко яйца и козунак е безопасно да ядем по Великден?

Учени предупреждават, че е необходимо по Великден яйца и козунак да се ядат в определени количества, пише БГНЕС, позовавайки се на руск...

Яйцата трябва да се съхраняват при температура около 4 градуса по Целзий. Така те могат да престоят до две седмици. Но ако целостта на черупката е нарушена, трябва да се консумират в рамките на деня.

Препоръчително е да не се оставят на вратата на хладилника, тъй като промените в температурата водят до по-бързото им разваляне. Също така не трябва да се замразяват, освен ако не смятате да ги сготвите веднага след размразяването им.

Няма никаква разлика в качеството между белите и кафявите яйца. Едните се снасят от бели, а другите от червени кокошки. Храната на птиците обаче влияе и върху вкуса на яйцата.

Белите се боядисват по-лесно. За да избегнете напукването на черупките при варене, не използвайте пресни яйца. Те са по-крехки. Освен това яйцата трябва да са със стайна температура преди да ги сложите в тенджерата.

Вижте това страхотно предложение за боядисване на яйца (ВИДЕО)

Никога не е излишно да научим още един любопитен начин за боядисване на яйца. Чували ли сте за метода "мозайка"? Ако боядисвате и леко...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • българин 1 българин преди 8 месеца Профил на трол?
    Защо неграмотни глупаци пишат простотии на воля и този специалист написа - "Няма никаква разлика в качеството между белите и кафявите яйца. Едните се снасят от бели, а другите от червени кокошки." - непростимо невежество!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
    Не му се връзвай! Живи кокошки е виждал само по телевизията,а и готвенето явно не му се отдава.Виждам колко бързо филмът "Idiocracy - 2006" добива реални измерения в настоящето.Много бързо взеха да се случват нещата.
    : 0 !