Как да освежим връхните дрехи, без да ги перем

14932
Как да освежим връхните дрехи, без да ги перем
Снимка: iStock/Guliver

Всеки сезон изваждаме подходящите дрехите, които сме прибирали в различни  кутии и пликове до следващия сезон, от кошчетата на гардероба и им се радваме като на ново нещо. Въпреки това, за разлика от новите неща, нещата, които са стояли в гардероба дълго време, започват да миришат неприятно. Какво да правим с този проблем?

За да избегнете безсмисленото поскане на всички тези дрехи (перфектно чисти, просто миришещи лошо) в пералнята и след това да губите време да ги сушите, следвайте тези 6 прости съвета, за да ги освежите неприятно миришещите дрехи, без да ги перете.

Защо се перат новите дрехи, закупени от магазина?

След като си купите красива нова дреха, изкушавате се да я облечете веднага още в магазина или на следващия ден – без дори да я и...

Напръскайте дрехите си със смес от вода и лимонов сок.

Има ли лимон в хладилника? Смесете малко лимонов сок с вода за перфектния освежител за дрехи. Вместо лимонов сок можете да използвате и оцет. И в двата случая, имайте предвид, че трябва да внимавате, когато пръскате сместа върху деликатна коприна или прозрачни тъкани.

Сложете дрехите в сушилнята с ароматизатор

Излизат от сушилнята свежи, сякаш сте ги извадили от пералнята. Най-важното е, да не забравяйте ароматизатора – в противен случай сушилнята може да удвои миризмата на плесен по дрехите ви.

Напръскайте дрехите с парфюма си

Причини, поради които се страхувате да се отървете от старите си дрехи

Почистването на гардероба е истинско предизвикателство и мъчение за повечето от нас. Има толкова много дрехи, че те буквално се разлива...

Вие със сигурност пръскате парфюма си не само върху тялото, но и директно върху дрехите, преди да излезете. В този случай можете да направите същото: напръскайте парфюма си върху дрехите си, за да им придадете приятен аромат.

Поставете ароматни растения в торбичка в гардероба си

Ароматните торбички са чудесен начин да добавите приятен аромат не само в стаята, но и на дрехите, които съхранявате в него. Просто поставете ароматно торбичка в гардероба си или директно в чекмеджето си, за да пренесете аромата му върху дрехите си.

Закачете дрехите на въздух

Ако случайно имате свободно въже за дрехи, възползвайте се изцяло от него. Закачете всичките си дрехи върху него. Няколко часа на чист въздух само ще са от полза за дрехите ви - ще се отърват от неприятната миризма и ще се освежат. В краен случай просто отворете прозорец и поставете дрехите си пред него.

Ето за какво трябва да внимавате, когато сушите дрехите си на балкона

Облеклото играе важна роля във всички сфери на съвременния ни живот. При правилна грижа за тях, дрехите ще изглеждат като нови за дълго...

Използвайте освежаващ спрей

Има много специални спрейове, които можете да използвате, за да освежите дрехите си. Просто бъдете внимателни, когато пръскате върху деликатни тъкани като коприна, велур и кожа, за да не ги повредите.

Добър ход е да ги освежите преди да ги сложите за по-дълго време във вакуумни пликове или кутии. Така ще предотвратите запарването и появата на неприятна миризма и когато ги извадите, ще можете да си ги облечете веднага.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com