Как най-добре да измиете автомобила си през зимата?

836
Как най-добре да измиете автомобила си през зимата?
Снимка: iStock

Миенето на автомобила през зимата е от решаващо значение за поддържане на външния му вид и за предпазването му от суровите елементи, които се появяват през този сезон. Въпреки че може да изглежда нелогично да почиствате автомобила си, когато температурите са ниски, а пътищата често са покрити със сняг и лед, правилното измиване на автомобила през зимата е от съществено значение за предотвратяване на повредите от пътната сол, химикалите, които топят леда, и други зимни отпадъци.

Ето едно ръководство за това как най-добре да измиете автомобила си през зимата:

Изберете подходящия ден

Изберете ден, в който температурата е над нулата и времето е сравнително меко. Миенето на автомобила ви при екстремно ниски температури може да доведе до замръзване на водата на повърхността, което е не само неприятно за вас, но може да доведе и до повреда на автомобила ви.

Какво не трябва да правите, когато миете колата си

Използвайте щадящ сапун

Изберете сапун за миене на автомобили, който е специално предназначен за студено време. Тези препарати често са по-нежни към боята на автомобила ви и могат да помогнат за предотвратяване на замръзването на водата по повърхността. Избягвайте да използвате сапун за миене на съдове, тъй като той може да премахне защитния восък на автомобила.

Предварително изплакнете с топла вода

Преди да нанесете сапун, изплакнете автомобила с топла вода, за да отстраните замърсяванията и остатъците. Това помага да се предотвратят драскотини по време на процеса на миене и улеснява сапуна да премахне останалата мръсотия.

Работа по раздели

Измийте автомобила си на малки участъци, за да осигурите цялостно почистване. Този подход е особено важен през зимата, когато пътната сол и химикалите могат да се натрупват в концентрирани зони. Обърнете специално внимание на долните части на автомобила, тъй като тези зони са по-предразположени към сол и замърсявания.

Използвайте мека гъба или кърпа

Изберете мека гъба или микрофибърна кърпа, за да измиете автомобила си. Избягвайте да използвате абразивни материали, които могат да надраскат боята. Внимателно почистете повърхността, като се съсредоточите върху местата с упорита мръсотия или солни отлагания.

Как се мие колата в студено време

Изплакнете бързо и старателно

След като почистите даден участък, изплакнете го бързо, за да предотвратите замръзването на остатъците от сапун. Ако е възможно, използвайте маркуч с топла вода. Не забравяйте да изплакнете подколесните пространства и ходовата част, за да отстраните натрупаната сол.

Изсушете незабавно

След изплакване подсушете автомобила незабавно, за да предотвратите замръзването на водата по повърхността. Използвайте хавлия или микрофибърна кърпа, за да избегнете надраскване на боята. Обърнете внимание на джобовете на вратите и други места, където може да се натрупа вода.

Нанесете восък

Завършете процеса с нанасяне на слой вакса, за да защитите боята на автомобила си от суровите зимни условия. Този допълнителен слой действа като бариера срещу пътната сол, мръсотията и други замърсители.

Като следвате тези стъпки, можете да поддържате автомобила си чист и добре защитен през зимата, да запазите външния му вид и да осигурите дълготрайност. Редовното измиване през зимата е инвестиция в здравето и естетиката на вашия автомобил, дори когато температурите паднат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com