Как се оправдава мъжът, когато не иска да има сериозна връзка?

1993
Как се оправдава мъжът, когато не иска да има сериозна връзка?
Снимка: iStock

Най-трудното, но и най-ценното нещо, когато жената реши да опознава някой мъж, е да разберете истинските му намерения. Той може да декларира, че търси сериозна връзка, и да заблуждава дори себе си по този начин.

Има пет оправдания, които показват, че всъщност човекът просто не иска истинска връзка (не е готов, не е узрял, не е мръднал от миналото - причината може да е различна). Ако реши да ви въвлече в някаква игра, той просто ще ви използва, за да отработи някои от психологическите си дефицити.

1. "Нямам време."

Той винаги има някакви сложни отношения с времето, то винаги му липсва, винаги е зает от нещо по-важно. Може да се появи внезапно от нищото. Но по някаква причина не може да пристигне в уреченото време. Кара ви да чакате, но той винаги бърза. И това усещане, че постоянно трябва да чакате нещо, това напрежение от чакането е първият сигнал, че в сериозните отношения с вас той не е важен.

Няколко признака, че вашата връзка ще има УСПЕХ

2. "И без това се справяме добре и не искам да губя това, което имаме сега".

Това красиво извинение се използва, когато мъжете не са готови да поемат истинска отговорност. Срещи със секс, романтични разходки и съвместни вечери с излизания на светло, на кино, на приятелски срещи - това ги устройва. Но всичко това логично е последвано от съвместен живот, брак, раждане на деца.

И когато е необходимо да се вземе решение за преминаване към следващия етап, той изведнъж включва опцията "всичко вече е добре, вижте колко сме страхотни, а бракът само ще развали всичко". Да, ама брачният живот е рискован. А прекрасното в любовта е, че затваряме очи и се отказваме от страховете си, вървим заедно с трудностите и уязвимостта, осъзнавайки, че това е риск.

3. "В момента не искам нищо сериозно, може би в бъдеще..."

Той изрично казва, че не е готов за връзка. И тази подсказка за надеждата, че, да речем, просто изчакайте, се чете така: продължавайте да си губите времето и чувствата за безсмислена връзка. Е, първо, просто е уморително да разчиташ, че някой ще промени плановете си в бъдеще, и да зависиш от неговото решение. И второ, той винаги може да каже: мълчи, предупредих го, че не иска нищо сериозно.

Какво включва перфектната връзка?

4. "Зает съм с работа, имах много неща за вършене, нямам време"

Уговорили сте се да се обадите/да се срещнете, а отговорът е този. Всеки здравомислещ човек би трябвало да има в себе си червена лампичка на възмущение от подобно извинение: за Бога, всички сме заети хора, всички имаме неща за вършене, работа и т.н. Но отделяме време и внимание на тези, които обичаме и с които искаме да бъдем. Това е просто факт.

Човек може да има 80-часова работна седмица, може да пише дисертация или да предава международен проект, но сред всичко това със сигурност ще намери възможност да отдели време на ценния си партньор. Когато не ви се обажда, не идва на среща, забравя за важни за вас неща, оправдавайки се, че е бил ужасно зает, всъщност това е просто начин да каже, че не се нуждае от сериозни отношения с вас.

5. "Не искам да те нараня."

Под прикритието на такава предполагаема грижа човекът отказва да премине към нов, по-дълбок и по-сериозен етап на връзката. И сякаш изпуска от поглед факта, че вече го наранява, като показва: задоволява се само с периодични спонтанни срещи без ангажимент. Сякаш предварително подготвя почвата за извинения, сякаш предупреждавам, че ще го боли. Е, да, една сериозна връзка е риск. Но защо да се правим на Нострадамус и да предсказваме само болка, без дори да дадем възможност да опитаме.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com