Какъв тип хранене и диета са подходящи според зодията на човек?

2972
Какъв тип хранене и диета са подходящи според зодията на човек?
Снимка: iStock/Guliver

Всяка зодия обобщава типичните характеристики на хора, родени под нейния знак. Естествено, тези характерни черти са различни за различните зодии. Същото, разбира се, важи и за начина на хранене, хранителните менюта и диетите, които е желателно да спазват.

ОВЕН.

Имате нужда от енергия, за да се справите с интензивното темпо, в което живеете. Но избягвайте прекомерната консумация на червени меса или пикантни подправки, готови ястия и бързи храни. Опитайте да се храните здравословно и променяйте съставките на вашите рецепти, за да не навлезете в дълга серия от неразположения и некомфортни състояния.

ТЕЛЕЦ.

Храненето е едно от най-големите ви удоволствия, особено въглехидратите (по-просто казано, сладките неща). За да не излезете извън контрол и да не напълнеете, балансирайте продуктите в храненията си. Разнообразете менюто и консумирайте повече храни с целулоза (фибри), нетлъсти меса и зеленчуци, вместо да гарнирате блюдата си с ориз и картофи, например.

5 зодии, чийто недостатък е импулсивното хранене

БЛИЗНАЦИ.

Обикновено не се тревожите твърде много за храната. Въпреки това трябва да приемете някои основни правила: избягвайте да пропускате хранения и яжте на всеки три часа. Слагайте в чинията си разнообразни храни. Колкото по-цветно е ястието, толкова по-добре!

РАК.

Трябва да контролирате желанието си за сладки и мазни храни. Ако ви е трудно да поддържате балансирано меню, запишете какво ядете и поглеждайте в хранителните таблици, за да проверите калорийните стойности на храните. Яжте повече тъмнозелени плодове, супи и зеленчуци.

ЛЪВ.

Вие обичате да опитвате нови кулинарни рецепти, но често не обръщате внимание на това, което ядете. Намалете консумацията на пържени, мазни и червени меса. Включете в диетата си зърнени храни, обезмаслени млечни продукти, варени зеленчуци и натурални плодови сокове.

Тези зодии ще ви изненадат със своята СТРАСТ

ДЕВА.

За да не напълнявате, опитайте се да включите в менюто си повече органични и натурални продукти. Също така имайте предвид количеството калории в храните, които консумирате. Яжте повече зеленчуци и фибри, но не гладувайте и не променяйте радикално навиците си.

ВЕЗНИ.

За да останете в добра форма, опитайте да се владеете пред вида на кулинарните изкушения. Заменете сладките, които са много калорични, с лек и вкусен желатин. Освен това направете чинията си възможно най-цветна и сложете в нея умерени количества белтъчини и въглехидрати.

СКОРПИОН.

Опитайте се да имате по-здравословно и балансирано меню, вместо да се подлагате на радикални диети. Какво ще кажете да консумирате повече зеленчуци, плодове, цели храни или храни с диуретична функция, като чайове, супи и сокове? Започнете с тези навици и ще видите, че ползите се появяват по-рано, отколкото допускате.

Най-упоритите зодии на Зодиака

СТРЕЛЕЦ.

Един от най-големите недостатъци във вашето хранително меню може да бъде „ефектът на акордеона“ - когато включвате все нови и нови продукти. За да предотвратите това, променете хранителните си навици, ако водят към такъв ефект. Избягвайте силните подправки, не приемайте много течности по време на хранене и предпочитайте храни на скара, печено или варено – но не и пържено.

КОЗИРОГ.

Вие обикновено внимавате какво ядете, защото знаете, че доброто меню е много важно за здравето. Понякога допускате недостиг на целулоза (фибри), витамини, протеини, минерали и калций. Но избягвайте да ядете само един вид храна, разнообразете менюто си.

ВОДОЛЕЙ.

Възползвайте се от гъвкавата си натура и започнете диета, ако почувствате наднормено тегло. Предпочитайте по-леките ястия, като салати, меса на скара, постни меса, зърнени храни и натурални сокове. Когато ядете, не бързайте и дъвчете бавно.

РИБИ.

Обърнете внимание на времето за хранене, за да не оставате твърде дълго без храна, а също така се вглеждайте в качеството на продуктите, които ядете. Консумирайте разнообразни сурови зеленчуци. Включете също сокове, плодове и нискомаслено кисело мляко между храненията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com