Кои цветя носят нещастие според фън шуй?

9999
Кои цветя носят нещастие според фън шуй?
Снимка: Marco Murakami / Unsplash

В тази статия ще разкажем за някои растения, които според фън шуй носят лош късмет и негативна енергия. Растенията са чудесна декорация за дома - от това, че правят интериора красив до създаване на среда, която носи позитивна енергия, добро здраве и късмет.

Много хора декорират дома си с предмети и растения, за които се вярва, че носят късмет, привличат мира, богатството, успеха и благополучието. Въпреки това, съществуват растения, които могат да унищожат положителната енергия в дома и да повлияят негативно на живота ви. Тези растения са много красиви, но според фън шуй не са подходящи за отглеждане у дома.

Ето най-популярните сред тях.

1. Бонсай

Бонсай или бонзай в буквален превод от японски означава “градинарство в поднос”. През хилядолетията древните азиатски градинари съхраняват изкуството да отглеждат умалени копия на дървета и храсти. В миналото бонсаите са източници на съставки, използвани за медицината от лечители или пътуващи с кервани.

Днес изкуството бонсай задоволява по-скоро естетическите нужди на любителите на красотата и растенията. Според Фън Шуй бонсай е символ на забавен растеж, затова носи лош късмет. То символизира застой в кариерата и носи отрицателна енергия, която нарушава плавното движение в живота. Затова не се препоръчва да го отглеждате у дома, но може спокойно да поставите бонсай на открито - на терасата или в градината.

Растенията, които трябва да имаш в дома си според Фън шуй

2. Тамаринд

Наричано още “индийска фурма”, това растение носи негативна енергия в дома и болести на членовете на семейството. Свързва се с домовете на зли духове и затова специалисти по Фън Шуй препоръчват да се избягва отглеждането му вкъщи. Не е добре и да строите нов дом в близост до такива дървета. 

3. Памук

Като много други растения, памукът е вечен по природа. Памукът има остри топчета, за които се смята, че могат да ви наранят. Освен това, изкуствените памучни растения се почистват трудно, събират прах, затова носят нещастие според Фън Шуй. Смята се, че събират отрицателна енергия, затова не се препоръчва отглеждането им у дома.

4. Фикус бенджамин

Фикусът бенджамин е известен още като "плачеща смокиня" и изглежда много атрактивно. Растението се отличава с прекрасни бели цветове, тънки клони и гъсти, лъскави тъмни листа. Въпреки това според Фън Шуй плачещата смокиня привлича отрицателна енергия у дома не се счита за идеалното растение за отглеждане за закрито.

5. Трънен венец

Тръненият венец е неголям бодлив храст със силни сиви стъбла и ярко зелени листа с продълговата форма. Растението е шиповидно, с много бодли и отровно, поради което се смята, че привлича отрицателна енергия, която може да се отрази на здравето на живеещите в дома.

Цветята, които ще ви донесат късмет според Фън Шуй

6. Кактус

Според Фън Шуй бодливите растения привличат отрицателна енергия, затова не препоръчват кактус у дома. Бодлите могат да внесат търкания сред членовете на семейството и да увеличат стреса и безпокойството в живота.

7. Мъртви растения

Причината да отглеждаме цветя у дома, е да добавим свежест, мир и хармония в това пространство. Мъртвите и сухи цветя причиняват конфликти сред членовете на семейството. Освен това, не си пасват естетически с вашия красив интериор.

8. Изкуствени растения

Много хора днес предпочитат изкуствени цветя у дома, защото не изискват специални грижи. Според Фън Шуй изкуствените цветя не помагат за укрепване на естествения баланс в атмосферата у дома, както правят истинските растения. Те не винаги носят лош късмет, но често събират прах и по този начин задържат енергията Чи. Ако предпочитате изкуствени цветя, не забравяйте често да ги почиствате и отстранявате праха. Ако избелеят или са захабени, сменете ги с нови.   

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com