Растенията, които трябва да имаш в дома си според Фън шуй

11817
Растенията, които трябва да имаш в дома си според Фън шуй
Снимка: iStock/Guliver

Чудесно е, когато у дома отглеждате растения – жива енергия за пречистване на въздуха, а и енергията на дома и неговите обитатели. С последното е свързан и Фън шуй, според който определени растения има различни вибрации и благоприятства привличането на любов, пари и късмет. Ето кои са те.

Растения за любов – повикайте любовта в дома си, ако все още нямате партньор, с: божур, който е изключително красив със своите богати цветове, жасмин – със своя невероятен аромат и нежно излъчване, напомнящо за романтичната любов като по филмите, и филодендрон – бързорастящо растение с листа с форма на сърце, което привлича любовна в дома.

Растения за пари – за да увеличите финансовото си състояние, уверете се, че в дома ви растат: бонзай – невероятно красиво растение, символ на парите и изобилието, което се отглежда лесно; портокалово дърво – аромат и цвят, които ще повикат и парите в дома ви; африканска теменужка – листата ѝ напомнят за монети, а цветовете и са изключително красиви. Следващия път, когато посетите цветарски магазин, попитайте за нея. Разбира се, дървото на парите е следващото растение, което ще ви помогне да привлечете изобилието в дома си. То е малко и красиво със своя зелен цвят. Любимо на практикуващите Фън шуй, които го поставят в дома си, за да привлекат парите.

Растения за лични и професионални успехи – за да ви върви и в личния живот, и в работата, подходящи растения са: бамбук – ще накара късмета да ви споходи и да не си тръгва от вас, чудесно растение за успехи в работата и развитие в професионалната сфера; монстера – тя е висока и стройна - разширявайки се, олицетворява вашите непрестанно разпростиращи се надалеч хоризонти в личен и професионален план. Подпомага личностното развитие и ви мотивира да успеете в живота си.

Растения за здраве – за да бъдете здрави и да се чувствате добре, обзаведете дома си с: градинския чай, който е невероятна подправка, а според Фън шуй и билка, зареждаща дома и неговите обитатели с положителна енергия. Растението гони лошите вибрации и привлича щастието; орхидея – величествена и красива, бялата е символ на креативността и изобилието, а жълтата – на здравето.

Растения за сила – предпазете себе си и своя дома от неблагоприятни събития и се заредете със сила и енергия с: нефритена лоза – красиво растение за сила, което обаче привлича и парите, така че тук имате късмет; змийско растение (драцена) – с листа като мечове, то е олицетворение на силата и защитата, ще ви пази от лоша енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Кои тънкости при печенето на агнешко месо знаят малко хора?

Кои гарнитури вървят ръка за ръка с агнешкото месо?

Без погрешен завой: Най-дългият прав път в Австралия е 147 км без нито една отбивка

Начини за отстраняване на драскотини от стъклото на ръчния часовник

Кое вино върви най-добре за агнешко месо?

3 май 2024 - какво не трябва да се прави на този ден, за да НЕ плачете 40 дни след това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com