Кои са нормалните болки по време на секс?

53125
Кои са нормалните болки по време на секс?
Снимка: Thinkstock/Guliver

... и кога е време да потърсим лекар. Освен удоволствие, сексът е и голяма отговорност към здравето ни. Всички сме изпитвали някакъв вид дискомфорт или болка по време, а понякога и след секс. Трябва да знаете кога е нормално и кога трябва да обърнете внимание на здравето си.

1. Спазми

Почти няма човек, който да не е изпитвал онези спазми в интимната област или ниско долу в корема. Те не са повод за притеснение, особено когато се появяват от време-на време. При мъжете това може да се дължи на простагландините - подобни на хормони вещества в семенната течност на мъжа. Те водят до свиване на мускулите в червата. Ккогато нивата им се повишат, се нарушава балансът в организма. Ако сексът не доведе до оргазъм, е възможно да се повяват спазми, които се дължат на повишения приток на кръв в тази област. При жените спазмите могат да се дължат на стягането на мускулите във влагалището по време на оргазъм. Докато те се отпуснат, е възможно жената да усеща лек дискомфорт.

2. Сухота

4 секс пози, които жените не обичат

Мъжете могат и да си мислят, че винаги знаят какво правят, но истината е друга. Те имат доста пропуски в познанията за жените и какво ...

Сухотата във влагалището е проблем, който се среща често при жените над 30. Приемът на противозачатъчни може да причини тази сухота. Липсата на достатъчно овлажняване прави проникването болезнено. Ако болката изчезне след ползването на лубрикант, значи няма от какво да се притеснявате. В противен случай, ако влагалището е овлажнено, но отново има болка, трябва непременно да ви види гинеколог. Възможно е да имате раничка от протриването на тази нежна и деликатна част от тялото.

3. Кървене

Понякога може да имате леко зацапване след секс, което може да се дължи, както на по-грубо проникване и леко нараняване на входа на влагалището, така и на по-груба игра с пръстите на партньора. Ако кървенето е по-интензивно и се случва всеки път след секс, непременно трябва да идете на лекар.

4. Парене

Ако партньорът ви използва разни лосиони, с които поддържа хигиената в интимната си област, е много възможно те да дразнят влагалището ви. Помолете го да използва само сапун с високо PH, за да няма дразнене в интимната ви област. Това е полезно и за него, защото всичко дразни нежната на това място кожа. Ако паренето продължи и следващите няколко пъти, отново трябва да се консултирате с гинеколог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com