Любовен еликсир: 10 храни, които повишават либидото

3236
Любовен еликсир: 10 храни, които повишават либидото
Снимка: Istock/Guliver

Много от нас понякога изпитват проблеми с либидото. При мъжете те се изразяват в намаляване на потентността, а при жените - в липса на желание. За щастие, не е нужно да се отказвате от интимността, просто преразгледайте диетата си.

Намаляването на сексуалното желание се случва по няколко причини: здравословни проблеми (например с щитовидната жлеза), стрес, безсъние, умора и други психологически фактори. Първото нещо, което можете да направите, е да се опитате да възстановите желанието, като нормализирате ежедневието и храната си.

Струва си обаче да разберете, че повишаването на либидото е възможно само ако редовно разнообразявате храненето си. Трябва също така да се вземе предвид, че не всички продукти, които увеличават желанието при мъжете, ще се отразят и на жените. Това, което има благоприятен ефект върху потентността, може да предизвика обратен ефект в женския организъм.

Но има и универсални продукти, които имат еднакво добър ефект върху либидото както на мъжете, така и на жените. Разгледайте ги по-отблизо, може би ще видите идея за днешната вечеря?

Не и преди страстна нощ: 8 храни, които влошават интимния живот

Храни, които повишават либидото при жените и мъжете

Сушени плодове (сушени сини сливи и сушени кайсии). Тук е важна мярката, тъй като тези афродизиаци имат малък страничен ефект - подобряват работата на храносмилателната система, което означава, че вечерта може да не завърши много романтично.

Горчив шоколад. Чудесно допълнение към вечерята на свещи. Можете да го консумирате или в чист вид, или да го използвате за приготвяне на фондю. Потапянето на ягоди в шоколад дори изглежда вълнуващо, но представете си как се отразява на либидото ви.

Морски дарове. Ако за мъжете са подходящи всички видове морски дарове, то жените трябва да се спрат на водораслите и стридите.

Пъдпъдъчи яйца. За мъжете е по-добре да ги консумират сурови, а добавянето им към салата ще е идеално за жените.  

Храни, които повишават либидото при мъжете

Червеният и черният хайвер са много полезни за силния пол. Микроелементите, съдържащи се в този продукт, не само повишават нивата на тестостерона, но и карат сперматозоидите да се движат по-активно, което увеличава вероятността от зачеване.  

Най-добрите храни за високо либидо

Банани. Плодът е богат на калий, а този микроелемент има благоприятен ефект върху мускулите.

Ядки и зелени зеленчуци. Класическа комбинация от продукти, които повишават потентността при мъжете. Наистина има ефект от яденето на ядки и зелени зеленчуци, но той е силно надценен от медиите и телевизията.

Сексолозите съветват да се избират храни, обогатени с цинк (тиквени семки, говеждо месо, зърнени храни и сирена). Именно този микроелемент предизвиква производството на повече тестостерон - хормонът, отговорен за либидото.

Храни, които повишават либидото при жените

Женшен. Коренът от женшен е един от най-мощните афродизиаци за жени, но не е лесно да се намери, затова можете да използвате билки с подобни свойства, като например лимонова трева. Но ако все пак успеете да намерите женшен, то трябва да знаете, че стимулиращият му ефект не е наличен веднага, ефектът се забелязва едва след седмица редовна употреба.

Люти чушки. Когато се консумира този продукт, в организма се освобождават ендорфини и се увеличава сърдечният ритъм; мозъкът възприема тази реакция на организма като възбуда и дава команда за предприемане на активни действия. Но бъдете внимателни, пикантната храна е противопоказана за хора, които имат проблеми със стомаха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Кои тънкости при печенето на агнешко месо знаят малко хора?

Кои гарнитури вървят ръка за ръка с агнешкото месо?

Без погрешен завой: Най-дългият прав път в Австралия е 147 км без нито една отбивка

Начини за отстраняване на драскотини от стъклото на ръчния часовник

Кое вино върви най-добре за агнешко месо?

3 май 2024 - какво не трябва да се прави на този ден, за да НЕ плачете 40 дни след това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com