Не и преди страстна нощ: 8 храни, които влошават интимния живот

2519
Не и преди страстна нощ: 8 храни, които влошават интимния живот
Снимка: Istock/Guliver

Ниското либидо може да причини раздяла с партньора. Ако все по-рядко се радвате на интимен живот с половинката си, вероятно трябва да промените диетата си.

1. Соеви продукти

Соята съдържа фитоестрогени, вещества, които са подобни на женските полови хормони. Ако човек консумира много соеви продукти, нивата на тестостерона му намаляват. Това пряко засяга сексуалното желание. Порция соев сос за суши няма да навреди, но такива продукти не трябва да се включват в ежедневното меню. Вегетарианците трябва да бъдат особено бдителни.

2. Хот дог

Колбасите и сосовете, които са в основата на тази вкусна бърза храна, са „натъпкани“ с мазнини и лош холестерол. В резултат на постоянна употреба, кръвоносните съдове се запушват, затруднава се и потока на кръв към гениталиите. По-добре е да ядете рибно ястие. Това месо е изключително здравословно като цяло и в частност полезно за либидото.

3. Пържени картофки

Те са главният враг за здравето на мъжете. Нишестените, мазни и солени храни понижават нивата на тестостерон и препятства кръвообращението. Освен това ежедневната консумация допринася за затлъстяването. Не угаждайте на съпруга си, когато поиска пържени картофи, а ги изпечете във фурната.

7 храни, които "убиват" либидото - отървете се от тях

4. Консервирани храни

Солта е природен консервант, така че се слага в изобилие в месни и зеленчукови заготовки. Но има значителен недостатък - излишъкът от тази подправка намалява сексуалното желание и на двамата партньори. В допълнение, преработените храни с по-продължителен срок на употреба са способни да причинят подуване на корема и газове. И с такива симптоми на никой не му е до любов.

5. Вино и шампанско

Колкото и да е странно, но тези две романтични напитки е по-добре да не пиете по време на среща. Чаша вино отпуска, а цяла бутилка намалява чувствителността и удоволствието не е толкова ярко, колкото ни се иска. Това важи и за шампанското - то забавя централната нервна система, прави човек сънлив и летаргичен.

6. Сирене

Сиренето от краве мляко съдържа много антибиотици, които намаляват производството на полови хормони и намаляват нуждата от секс. А при някои хора този млечен продукт причинява подуване и чувство на тежест.

Според науката: Какво се случва с либидото през пролетта

7. Плодове след хранене

Плодовете често се сервират в края на вечерята като десерт. Но това може да развали романтичната вечеря и продължението. Попадайки в стомаха, те бързо се усвояват и започват да ферментират. Това може да причини спазми, къркорене в червата и болки в стомаха в най-неподходящия момент.

8. Енергийна напитка

Много хора смятат, че напитката ще им помогне да станат по-енергични по време на секс. Да, големите количества захар и кофеин ободряват, но за кратко. По-добре е да пиете сок от касис - има положителен ефект върху потентността.

Какво можете да ядете преди страстна нощ?

Яйца, риба, зеленчуци, ядки - бързо се усвояват, повишават либидото , дават сила за извършване на подвизи в леглото. Възбудата се засилва от миризмите на шоколад, канела, ванилия и мента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com