Малко куркума и лимфен дренажен масаж, за да рестартирате тялото след бурен уикенд

1467
Малко куркума и лимфен дренажен масаж, за да рестартирате тялото след бурен уикенд
Снимка: iStock

Всеки летен уикенд е малък празник. Но какво да правите, когато уикендът свърши и режимът на работа не може да бъде активиран по никакъв начин? Събрахме няколко страхотни съвета за вас.

1. Движението е живот

Накарайте тялото си да се движи. Една проста лека разходка преди работа ще стимулира лимфната система, която премахва отпадъците от тялото. Разходката навън също ще позволи на очите ви да се приспособят към естествената дневна светлина, което е важно за регулирането на естествените ни цикли сън-бодърстване. Ако имате време, отидете на лимфен дренажен масаж. Това ще увеличи движението на лимфните течности в тялото, като допълнително ще подпомогне детоксикацията.

Изпийте чаша топла вода преди лягане - разберете какво ще Ви се случи

2. Пийте много течности

Алкохолът може да причини електролитен дисбаланс, а именно натрий, калий, хлорид и други, които са важни за поддържане на баланса на течностите в тялото. Бъбреците управляват баланса на течности и електролити, но алкохолът потиска хормоните, които поддържат този баланс. Стремете се да пиете поне 1,5 литра вода на ден, за да помогнете на черния дроб да елиминира токсините ефективно. Също така пийте повече зелен чай, той е чудесен за хидратация. Чаят съдържа катехини, които също укрепват черния дроб и го предпазват от токсични вещества. През летните месеци пригответе тенджера със зелен чай и го охладете в хладилник.

3. Приемайте витамини от група В

Алкохолът компрометира разграждането на хранителните вещества, тъй като намалява секрецията на храносмилателни ензими, което може да доведе до дефицит на хранителни вещества. По този начин допълването на диетата с витамини от група В става жизненоважно за поддържане на тялото след преяждане.

4. Яжте малко куркума

Куркумата може да помогне за предпазване на черния дроб от увреждане. Установено е, че куркуминът, активната съставка в куркумата, има благоприятен ефект при лечението на чернодробни заболявания, като отчасти помага за намаляване на възпалението на черния дроб. Започнете с прием на качествена добавка с куркума с около 500 mg на ден.

Кои са онези 7 причини, заради които си струва да пиете вода с лимон през лятото?

5. Започнете обработката на захарта

Ако сте яли много сладко през уикенда, има три основни неща, които трябва да направите, за да помогнете на тялото си да абсорбира глюкозата по-добре. Първо, яжте повече солени храни (особено за закуска). Второ, опитайте се да правите активна разходка след всяко хранене. Накрая изпийте чаша вода със супена лъжица ябълков оцет точно преди хранене. Най-важното е да не преяждате, тъй като това ще доведе до по-голям метаболитен хаос. Яжте, когато сте гладни и се движете колкото е възможно повече.

6. Не се обвинявайте

Е, може би само малко...Осъзнаването, че уикендът е свършил и не планирате да ходите отново на толкова тежко парти, е ключът към възстановяването. Не се наказвайте с няколко дни лишения. Няма проблем да си позволявате от време на време малка „ваканция“ от нормалното си здравословно ежедневие. Основното нещо е да се върнете към здравословните си навици възможно най-скоро. Опитайте се да се отдалечите от отношението „всичко или нищо“ и да намерите умерена средна позиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com