Местят "Оскар"-ите

5010
Местят "Оскар"-ите

Академия за кинематографично изкуство и наука на САЩ разглежда възможността церемонията по обявяване и връчване на наградите "Оскар" да бъде провеждана на ново място, а не в Кодак тиътър, както бе досега, съобщи Холивуд рипортър.

Церемонията по връчване на наградите "Оскар" се организира в Кодак тиътър от 2002 г. В подписания с киноакадемията договор е посочено, че след като изтече 10-годишният контракт, споразумението може да бъде разтрогнато и да се потърси ново място за провеждане на церемонията.

Президентът на киноакадемията Том Шерак отбелязва в интервю за Холивуд рипортър, че просто ще бъде разгледана възможността, което не означава, че киноакадемията задължително ще се откаже от Кодак тиътър. "Представители на Кодак тиътър и на други кинотеатри ще дадат заявките си и съветът на директорите на киноакадемията ще вземе окончателно решение" - обяснява Шерак.

Сайтът The Wrap, който пише за случващото се в Холивуд, посочва, че от 2011 г. се говори за финансови проблеми на Кодак тиътър. Макар от кинотеатъра да отричат, че става дума за банкрут, признават, че имат проблеми и са потърсили помощта на инвестиционни банки за решаването им. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com