Най-популярните символи на късмет по света

12926
Най-популярните символи на късмет по света
Снимка: iStock/Guliver

Някои хора носят винаги амулет на късмет и вярват в него, други смятат това за безмислено суеверие.

Ето кои са някои от най-популярните символи на късмет по света:

Пръстени за щастие: какви бижута могат да се превърнат в ефективни талисмани

Бижутата, изработени от различни метали, имат различна енергия. Също така, разделение се прави и според вида на бижутата: обеци, пръсте...

1. Четирилистна детелина

Четирилистната детелина е древен ирландски символ на късмет. Келтите вярвали, че тя помага да видите „феите“ и да прогоните „злите сили“. В детелината има мистична сила, която поддържа надеждата, любовта и късмета. Всъщност има многобройни вариации на това растение с 4 листа, но късмет носи само растението „пълзяща детелина“ или Trifolium repens. Растение от този вид с 4 листа се среща веднъж на 10 000 екземпляра.  

2. Подкова

Според древна английска легенда, покровителят на ковачите Свети Дънстън бил посетен от самия дявол, който поискал да му се подкове коня. Дънстън решил да го накаже за злините и започнал да подковава самия дявол, а не коня му. Дяволът започнал да вие от болка и помолил за милост. Тогава ковачът го накарал да обещае, че повече никога няма да идва на места, където има подкови. Затова днес хората по света вярват, че ако поставят подкова на дома си, дяволът ще стои далеч.

3. Калинка

Тези талисмани носят само зло и опасности

Не всички талисмани и сувенири излъчват положителна енергия. Има категория талисмани, които могат да причинят нещастия, болести и лошо ...

Според древна легенда в някои краища на света, посевите били унищожавани от листни въшки. Хората започнали да отправят молитви към Богородица да ги спаси. Изведнъж се появили многобройни червени буболечки с черни петънца, които спасили посевите. Хората решили, че те са изпратени като отговор на молитвите им и започнали да ги наричат „Буболечките на Дева Мария“. Вестта бързо се разпростряла и до ден днешен хората вярват, че калинките носят щастие и късмет.

4. „Ангелското число 777“

7 е мистично число, което е символ на пробуждането, интуицията и духовното просветление:
*7 са дните в седмицата
*7 са цветовете на дъгата
*7 са планетите, видими с просто око
*вярва се, че 7-мият син на 7-мия син е надарен със свръх сила
* 777 години е живял Ламех, бащата на Ной
*777 е като противовес на дяволското 666.

5. „Синьото око“

Всички сме виждали амулети със синьо око в Турция и в други източни страни. Амулети под формата на синьо око се подаряват още от дълбока древност. „Окото на Назар“ поема негативната енергия, пречупва я и връща само положителни помисли към притежателя. Според поверието амулетът трябва да е изработен ръчно и да е от стъкло. Ако мънистото се счупи, незабавно трябва да го изхвърлите. Никой не знае откъде точно идва „Окото на Назар“. Свързват го с египетския бог Хорус, който отворил очи и видял цялата земя, обляна в жива светлина.

6. Червен конец

7 предмета, които привличат любовта в дома и укрепват брака

От незапомнени времена хората са използвали талисмани и амулети, за да се предпазят от злото и да оживят просперитета. Мъдростта на наш...

Червен конец носят хора от цял свят и от различни религии. Вярва се, че това е цветът на здравето и течащата във вените ни кръв. Освен това се смята, че червеният цвят гони злите сили и негативната енергия. Слага се „против уроки“ най-вече на малки деца, бременни, млади жени. Днес ще намерите разнообразни вариации на гривнички за мъже и жени с червен конец.

7. Монета

Според древно поверие, ако видите монета на земята, сте намерили късмета си за деня. Но някои хора смятат, че това важи, само ако монетата е с лицето нагоре. Ако е с лице към земята, по-добре не я вземайте, няма да ви донесе късмет. Особено голям късмет е, ако в средата на монетата има дупка. В страни като Япония, специално се произвеждат сечени монети с дупки.

Независимо дали сте суеверни или не, винаги трябва да вярвате, че „символът“ на късмета е в вас самите – бъдете търпеливи, постоянни и щастието само ще ви намери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как и кога да почистваме преди Великден?
Как и кога да почистваме преди Великден?

През Страстната седмица, последната седмица преди Великден, четвъртъкът се нарича четвъртък на почистването. Тази година той се пада на 2 май....