Навиците, които ни правят нещастни

9371
Навиците, които ни правят нещастни
Снимка: Marfa Bogdanovskaya / Pixabay

Нашите навици обикновено са част от живота ни, добрите такива го правят по-хубав и ни карат да бъдем мотивирани в действията си и положително заредени. Противоположните на тях действат негативно на нас самите. Нека видим кои навици могат да ни накарат да се почувстваме нещастни.

Тънкообидни сме и мнението на околните ни влияе много

4 фрази, които никога не трябва да казвате, за да не привлечете нещастието

За всеки от нас щастието е нещо различно. За някои то е в парите, а за други в любовта. Много често ние самите отблъскваме щастието от ...

Не бива да забравяме факта, че винаги ще има някой, който ще ни критикува и ще се опитва да ни свали в реалността. Но ние сме свикнали да приемаме критиките като обиди. Градивните критики обаче могат да имат и опомнящ ефект и да ни помогнат в моментите, в които се самозабравяме например.

Трябва да се научим да различаваме градивната и злобната критика. Ако някой има определено мнение за нас самите, което не ни харесва, можем да се опитаме да овладеем нашите емоции и да са опитаме да не приемаме твърде лично казаното. Можем да обмислим добре ситуацията и да си вземем поука, ако сме сгрешили някъде, продължавайки напред.

Заобиколени сме от негативни източници на енергия

Тези източници могат да са наши колеги, мястото на което работим, нещо в нашия дом, дори близки наши приятели или роднини. В забързаното ни ежедневие доста често игнорираме от къде идва отрицателната енергия около нас. Не бива да забравяме обаче, че понякога това се оказва и причина да страдаме.

Можем да помислим например, какво бихме искали да променим в нашето ежедневие и да запишем нашите желания на хартия и да започнем да ги изпълняваме малко по малко. Ако се отървем от токсичните връзки с хора от нашия живот и сменим работата си, търсим места и други хора, които да ни действат положително и да ни вдъхновяват, така ще се движим напред.

5 навика, които пречат на жената да срещне силен мъж

В нашето съвремие жените стават все по-независими и на фона на тяхната независимост мъжете изглеждат все по-слаби. И колкото по-силна е...

Приемаме своя живот твърде сериозно

Може би е време да се отпуснем и помислим кога за последно сме се смели от сърце? Често силно емоционалните хора обичат да правят дълбоки анализи на нещата, които се случват в живота им. Без значение дали това е довело до положителен или обратен резултат, дали е в личния им живот или кариера. Прекалените анализи и вглъбяването в проблемите ни товари излишно и да ни попречи да се фокусираме върху предстоящите възможности, разкриващи се  пред нас.

Не напускаме зоната си на комфорт

Всеки от нас има своята комфортна зона, но така не си правим добро оставяйки в нея. Не желаем да правим промени и да излезем от нея, за да изградим това, което ще ни направи щастливи. Добре е да приемаме повече предизвикателства в живота си, да си планираме нови цели и да предприемем нещо ново!

Сравнения с околните

Заради тези 7 мита жените са нещастни

Психолозите пишат статии за щастието на жените, поетите - стихове, а мъжете разказват вицове. Често се опитваме да следваме стереотипи...

Всеки един от нас често обича да се сравнява с околните. Това е много грешно и ни обрича да бъдем нещастни и непрекъснато недоволни от себе си и постигнатото. Ако постоянно сравняваме своите придобивки и постижения с тези на другите, това ще разсее фокуса от нашия собствен живот. Тогава започваме да се чувстваме гневни, тъжни и малоценни. Добре е ако усетим, че започваме отново да се сравняваме с околните, да вземем лист хартия и да напишем поне пет наши положителни качества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно