Според науката: Какво се случва с либидото през пролетта

2228
Според науката: Какво се случва с либидото през пролетта
Снимка: iStock

Въпреки тревожните новини и минусовите температури навън, във въздухът се носи уханието на пролетта. Дори и в най-трудните моменти всеки иска любов. Дали природата наистина събужда либидото и как да преведем „скуката и умората“, в положителна посока в отношенията.

С ярките пролетни лъчи започва възпроизвеждането на сератонин, който е отговорен за доброто настроение, оптимизма, привличането към противоположния пол.  „Химическият коктейл“ определя почти всички области от живота ни – от успехите в училище и спорта до чувствата и сексуалните емоции. Слънцето активира синтеза на витамин D. 

Оргазъм от първия път: какво влияе върху интереса на жената към секса

Първото сексуално преживяване на една жена се отразява на нейното либидо в бъдеще според канадски психолози. Смята се, че жените по при...

Той влияе върху производството на основния хормон на желанието – тестостерон, а в същото време намалява нивото на мелатонина ("хормона на съня"), по този начин се забавя производството на тестостерон, а това потиска желанието. И накрая, затоплянето на времето, пролетните разходки допринасят за отделянето на „хормоните на удоволствието“ ендорфини, постоянните спътници на влюбените.

Нежният пол е по-податлив на пролетната "химия на любовта", а мъжкото тяло произвежда тестостерон по-стабилно, поддържайки либидото в почти постоянен тон.

На една вълна

През пролетта момичетата свалят палтата, махат шапките, оголват краката си, а това създава предпоставки на „дразнители“ за мъжете, визуални по природа. Според проучвания повече от жените се чувстват най-секси през пролетта, а една трета получават най-много мъжки комплименти по това време на годината. Топлината излъчва сексуални миризми, които допринасят за по-активно привличане на противоположния пол.

Напълно променени

5 естествени афродизиака, които повишават ЛИБИДОТО при мъжете и жените

Афродизиаците са продукти, които увеличават сексуалното ни желание. В миналото хората вярваха в силата на вълшебните любовни отвари, но...

Пролетта е времето в годината, когато е добре да започнете нещо ново. Сменете прическата си, освежете лицето си с лек тен, отдайте се на приятно пазаруване, още повече че тези събития влияят на общото ви настроение, позволяват ви да се отпуснете и да се насладите на себе си. Добавете към „пролетната програма“ разработването на нови интимни техники и пълното отдаване на любим човек.

Сексуална революция

Въпреки пролетния прилив на емоции и желанието за промяна, много двойки продължават да следват утъпканите интимни сценарии, като не позволяват на пролетта да проникне в спалнята им. Но напразно! Времето на всеобщия цъфтеж е времето за сексуални иновации и разклащане на застоялите връзки.

От обратната страна

Подобно на любовта, стресът и депресията са до голяма степен оформени от химията и, за щастие, в нашата сила е да им повлияем. Забавлявайки се в леглото, печелите допълнителни дози окситоцин, ендорфин и важния за тялото антистресов хормон допамин. Последното не само се отразява благоприятно на психическото състояние, но и допринася за по-добра концентрация и успех в работата и дори, според учените, се бори с рака. Освен това редовният секс укрепва имунната система и помага да се устои на пролетните вируси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com