Невероятното действие на продукти от ветеринарната аптека, които хората използват

6618
Невероятното действие на продукти от ветеринарната аптека, които хората използват
Снимка: Sam Lion / Pexels

Смятате, че ветеринарната аптека предоставя възможност за облекчение само на страданията на четириногия ви приятел? Грешите. Много хора използват продукти, предназначени за ветеринарни цели, за да разрешат свой здравословен проблем или да се погрижат за красотата си. Събрали сме за вас любопитен списък от подобни продукти, без да посочваме търговската им марка, като все пак ви съветваме да се консултирате с лекар, бил той и ветеринарен, преди прилагането им.

1.       Продукти с камфор

Ветеринар сбърка човек с горила и го уцели с упойваща стреличка

При транспортирането на горила от зоологическата градина в "Лоро парк" в Тенерифе, Испания, на друго място ветеринар по невнимание уцел...

Този тип мехлеми и кремове са предназначени за лечение на възпаления на млечната жлеза при четириногите. Много хора обаче ги използват за мускулни и ставни проблеми, при травми, при разтегнато сухожилие и при други болежки, произхождащи от опорно-двигателния апарат. Тайната е в съдържанието на камфор, което е в огромни количества и облекчава споменатите състояния при хората.

С мазила, богати на камфор, закупени от ветеринарната аптека много хора споделят, че лекуват хемороиди, както и разширени вени.

Препарати с камфор са чудесно решение и при вирусни и простудни инфекции. Използват се за намазване на кожата на гърдите при хората с цел облекчаване на симптоми като кашлица, хрипове и други. Внимание – използва се външно, върху кожата! Не пийте лекарство, предназначено за ветеринарни цели! Не предприемайте самолечение, консултирайте се с лекар.

2.       Продукти за трихофития и гъбични инфекции

Животните се нуждаят от мехлем, ако страдат от гъбични заболявания. Този тип заболявания засягат кожата им, оставяйки ги без козинка. Зоонози са, което означава, че човек може да се зарази от домашния си любимец. Може обаче и да се лекува с неговото лекарство, макар че на опаковката му ще прочетете, че е за говеда. Пациенти с трихофития, ползвали продукти от ветеринарната аптека, споделят, че ги намират за по-бързодействащи и по-ефективни от предназначените за човек.

Неконтролираната употреба на болкоуспокояващи може да е фатална

Хората понякога допускат грешки, когато приемат болкоуспокояващи, което може да се окаже фатално. За това предупреди руският лекар и те...

Тъй като гъбичната инфекция може да доведе до оголване на темето при хората и сериозни кожни проблеми, не отлагайте прегледа на животинката, ако забележите кръгли петна без козина по нея, спазвайте хигиена, ограничете контакта с животното и  не пропускайте да вземете повече от крема – ще помогне и на вас, ако животничето ви е заразило. Внимание – само за външна употреба и след лекарска консултация.

3.       Продукти за възпалени млечни жлези при животните

Други мазила, предназначени да облекчават състоянието на животните, страдащи от инфекции на млечните жлези, намират приложение при хората, страдащи от артрит, плексит, възпаления на ставите. Отново употребата е само външно – чрез намазване на засегнатото място.

4.       Продукти за красива грива на конете

Редица шампоани и витамини, предназначени за поддържане на красотата на гривата на коня, се използват от дамите за блясък, бърз растеж и сгъстяване на косите им. Широко известна е употребата им, както и доказана ползата. Напомняме отново, че приложението е само външно!

Никога не приемайте лекарства заедно с тези плодове

Знаете ли, че съставките в някои плодове могат да усилят действието на определени медикаменти и да причинят сериозни странични ефекти? ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Евтин начин за борба с паяците: засадете това растение в дома си и ще забравите за тях завинаги!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com