Оргазмът подобрява общуването между партньорите

26408
Оргазмът подобрява общуването между партньорите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Американски изследователи са открили още една причина да се пъхнете с половинката си между чаршафите - оргазмът не само подсилва интимната връзка между партньорите, но и подобрява общуването помежду им, съобщи "Ню Йорк дейли нюз".

Авторите на проучването от университета на Кънектикът обясняват, че след оргазъм се отделя просоциалният хормон окситоцин, помагащ за изграждането на различни връзки. Той действа като "серум на истината", партньорите стават по-откровени и са по-склонни да разговарят позитивно по начин, по който не биха общували преди сексуалния акт.

Първият секс с партньора - тайната на дългата връзка

За да поддържате тръпката във връзката си повтаряйте първия секс с партньора си. Това съветва директорката на нюйоркския Център за женс...

Създалата се атмосфера на емоционален комфорт и откровените разговори допринасят за заздравяване на интимността помежду им. Освен отделянето на окситоцин, след оргазъм нивата на стресовия хормон кортизол спадат, което допълнително улеснява позитивната комуникация. Изследователите са установили също, че алкохолът, за който е известно, че "развързва езика", не действа по сходен начин с окситоцина.

Разговорите след секс в комбинация с алкохол не са толкова откровени и интимни, колкото след естествен оргазъм. Оказва се също, че ако партньорите са пили и не достигнат до кулминацията в сексуалния акт, вероятността разговорите им да не са особено позитивни се увеличава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com