Пет неща, които не трябва да правите с мократа си коса

4376
Пет неща, които не трябва да правите с мократа си коса
Снимка: iStock/Guliver

Грижата за косата започва с нейното измиване. Като начало, използвайте подходящ шампоан и балсам, съответстващи на вашите нужди. Завършете с изплакване и може да пристъпите към изсушаване на кичурите. Научете кои грешки допускате най-често.

Грубо подсушаване на косата с кърпа

Признайте си, че искате да изсушите косата си бързо, ако е възможно за миг. Ето защо често прибягвате до услугите на хавлиените кърпи. Грубото търкане може да предизвиква заплитане на кичурите и дори накъсване. Старайте се внимателно да попиете влагата от корените към краищата. Специалистите препоръчват да използвате микрофибърна кърпа, която абсорбира влагата и е нежна към кичурите.

Лъскава коса у дома – ето как

Разресването

Гребенът е най-важният инструмент за грижа за кичурите. И не всяка от вас знае как да го използва правилно. Първо, забравете за разресването на мокра коса, ако нямате гребен специално за мокро разресване. На второ място трябва да срешете вече заплетената коса от върховете, като плавно се придвижвате към корените: по този начин можете внимателно да разплетете възли без да накъсвате кичурите. Не забравяйте да използвате балсам или кристали за разресване. По-добре изгладете косата с гребен преди да влезете под душа. Така ще избегнете досадното заплитане.

Неправилно сушене

Като начало трябва да запомните, че когато сушите косата си със сешоар, е важно да използвате термозащитна козметика. В противен случай цялата влага вътре в косата се изпарява бързо, което води до влошаване не само на външния вид, но и на структурата на кичурите. След прилагане на термична защита е необходимо да зададете оптималния температурен режим и внимателно да насочите въздушния поток на сешоара отгоре надолу. Дръжте сешоара на разстояние 15-20 см от косата.

Ако имате достатъчно време, можете да изсушите косата си естествено. Но тук има едно предупреждение: не се препоръчва да държите кърпа на главата си повече от пет минути.

Топ 10 начини за удължаване на коса

Стегната опашка

Несъмнено това е много удобна прическа, но продължителното връзването на мокра коса причинява накъсване. Влажната коса е податлива на увреждане и всяко грубо третиране може да й навреди. Силно стегната опашка може да се използва за суха коса и то в редки случаи.

Лягане с мокра коса

Влагата е отлична среда за размножаване на бактерии. Това може да доведе до сърбящ или лющещ се скалп. Не лягайте с мокра коса, освен че ще увредите еластичността и здравината й, ще се събудите и със схванат врат.

Това са най-често допусканите грешки в грижите за мократа коса. Старайте се да не ги повтаряте и ще се радвате на здрави и еластични кичури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com