Лъскава коса у дома – ето как

53404
Лъскава коса у дома – ето как
Снимка: iStock/Guliver

Изплакнете със студена вода

Може би сте чували, че студената вода помага за свиване на порите. Е, има подобен ефект върху косата ви. Студената вода запечатва и изглажда кутикулата на косъма, като заключва влагата и придава блясък. След като използвате шампоан и балсам, завършете със студена вода.

Вижте как захарта вреди на косата ви

Минимизирайте топлинното оформяне

НЕ причинявайте тези чести грешки на косата си

Миете косата си твърде често - или недостатъчно Почистването на косата ви повече, отколкото е необходимо, може да премахне естественит...

Топлинното оформяне може да изхаби косата, така че тя става суха, накъсана и податлива на цъфтеж. Дайте почивка на преси и сешоари и оставете косата си да изсъхне естествено. Ако не харесвате естествената си коса, то тогава потърсете в интернет някои трикове за нови прически, които не изискват топлинно оформяне.

Инвестирайте в четка-сешоар

Разбира се, ще има случаи, в които искате издухване от салона, което да ви дари с обем и самочувствие. Така че е важно да инвестирате в правилния тип инструмент – по-специално йонен сешоар, който изсушава косата по-бързо от алтернативите и помага за намаляване на статичното електричество. с

Изсушете със сешоар като професионалист

Не забравяйте, че не става въпрос само за инструмента, но и за това как го използвате. Уверете се, че държите сешоара на няколко инча от главата си, за да не се повреди от топлина. Винаги сушете със сешоар от корена до края – по посока на кутикулата. Дръжте четката да се движи, докато правите това. Непрекъснатото, гладко движение изглажда и изравнява кутикулата, което води до лъскава коса.

Какво ще се случи с косата ви, ако я измиете с кока-кола?

Измиването на косата с кока-кола придобива все по-голяма популярност. След като британският модел и актриса Суки Уотърхаус препоръча то...

Изберете защитните си продукти

Когато става въпрос за топлинен стайлинг, вече знаете, че защитата на вашите коси е задължителна. Но това, което може да не осъзнаете, е, че замърсяването и UV лъчите също увреждат косата. Правилната формула може да предпази от топлина и щети на околната среда. Не позволявайте на кичурите ви да се изгорят в жегата – използвайте термо кремове и защита през лятото.

Намажете с малко олио

Върнете блясъка с подхранващо масло. Използвайте го като седмична терапия (масажирайте в скалпа и кичурите) или слагайте няколко капки дневно върху краищата, за да подобрите хидратацията и блясъка. Богати на хранителни вещества, маслата от жожоба, кокос, розмарин, пазят косата ви и подхранват в дълбочина.

Смъртоносните тайни за красота от миналото

Шампоан по-рядко

Ето защо да третирате косата си с яйце

Красивата и добре поддържана коса винаги буди възхищение, особено когато е гъста, къдрава и лъскава. Видът ѝ е знак, че се грижите добр...

Със сигурност сте чували това и преди, но си струва да повторите... стилистите ви молят да спрете да миете косата си с шампоан всеки ден. По-малкото миене всъщност запазва блясъка, като позволява на естествените масла да си свършат работата. Опитайте се да ограничите почистването до два или три пъти седмично и се уверете, че знаете как правилно да миете косата си.

Изплакване с ябълков оцет

Друго средство за усилване на блясъка под душа е ежеседмично изплакване с ябълков оцет - това е основна версия на избистрящ шампоан. Смесете две супени лъжици ябълков оцет с една чаша вода. Изплакнете обилно и нанесете балсам само в краищата. Лимонената киселина в ябълковия оцет разтваря натрупването на корени и всякакви други бактерии, запушващи фоликулите, на косата.

Ежедневно разресване

Въпреки че не е нужно да разресвате косата си 100 пъти, ежедневното разресване ще свърши отлична работа. Разресването разнася естествените масла от скалпа надолу в косата, което действа като естествен овлажнител. Не забравяйте да изберете четка с естествена или глиганска четина, която е по-нежна и по-малко вредна алтернатива на металната и синтетичната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com