Причудливи ресторантски трикове за привличане на клиенти

2680
Причудливи ресторантски трикове за привличане на клиенти
Снимка: Geoff Gill / Pixabay

Главният проблем пред всеки ресторантьор, естествено, е как да привлече вниманието на клиентите към своето заведение? Винаги трябва да се измислят различни трикове – и някои от тези трикове са доста странни.

1. Шпионски ресторант SafeHouse. Филмите за Джеймс Бонд показаха, че на хората им е интересно всичко свързано с шпионаж и тайни агенти. Така решил собственикът на ресторанта SafeHouse Spy, който обвил заведението си в ореол на шпионска мистика. Ресторантът няма ярка фасада, входът към него е скрит в невзрачна уличка. Влизането също не е лесно – трябва да кажете паролата, а преди това да я узнаете отнякъде. Декорът е в шпионски стил от Студената война.

Внимание: Не си поръчвайте тези неща в ресторант!

Седите на маса в ресторант. Много сте гладни, но не знаете какво да си поръчате. Позната ситуация, нали? Днес благодарение на интернет ...

2. „Родилният бар“. Заведението Suburban се намира в щата Минесота. Позиционирано като спортен бар, то придобило известност благодарение на един хамбургер. Собственикът измислял нови идеи за хамбургери и поканил бременната си съдружничка да опита един от тях. На жената й оставали девет дни до раждането, но контракциите започнали седем часа, след като изяла бургера. Това било достатъчно сандвичът да получи името „Родилен хамбургер“ и да влезе твърдо в менюто. Между другото, не е нещо необичайно: кюфте от говеждо със сушен бекон, карамелизиран лук и пикантна горчица.

3. Кремирани останки на клиенти, умрели от инфаркт. За американската верига Heart Attack Grill с ресторанти в болничен стил се разнесъл смразяващия слух, че в тях „убиват“ клиентите чрез храната, която е богата на мазнини, холестерол и захар - а такава комбинация е рискова за получаване на сърдечен удар. Нищо чудно, след като съдържанието на калории в един бургер може да достигне 8000 kcal. Освен това, ако тежите повече от 160 кг, получавате значителни отстъпки. Мястото оправдало името и репутацията си, когато един от посетителите, 260-килограмовият Блер Ривър, починал. Година по-късно друг клиент получил сърдечен удар. Трети умрял от инфаркт пред заведението. А през 2020 г. веригата започнала да показва кремираните останки на гости, починали от сърдечни проблеми.

4. Сервитьор с изкуствен интелект. В един от ресторантите на Сеул блюдата на клиентите сервира робот на име Алио Ким. Той прилича на количка с компютърен интерфейс и е идеален за социално дистанциране по време на Covid-19, понеже свежда до минимум контакта с други хора. Клиентите могат да поръчат храна от сензорен екран на масата, а роботът използва изкуствен интелект за навигация в ресторанта, за да вземе поръчката и да я докара.

5. Отстъпки според размера на сутиена. Китайският ресторант в Ханчжоу Trendy Shrimp предлагал на клиентките отстъпки въз основа на размера на сутиена им. Жените с най-малкия размер – А, получавали 5% отстъпка, а за внушителния G-размер била 65%. След оплаквания ресторантът премахнал рекламата – но, така или иначе, докато била валидна, клиентите се увеличили с 20%.

Заради пандемията: Бармани и сервитьори масово сменят професията

Бармани, сервитьори, както и хотелски персонал са започнали работа в търговските вериги като касиери или в логистичните бази по време н...

6. Гол ресторант. В лондонския ресторант Bunyadi гостите могат да се насладят на храната си без никакви дрехи. Но пълното събличане не е задължително, дори е налице и „прилична" секция. Както в заведенията има отделения за пушачи и непушачи, така тук разполагат със зали за облечени и съблечени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com